© Zwemkroniek Online op www.zwemkroniek.com Bericht gepost 28-01-2013 03:49 uur


Wereldrecord voor masters zwemmer Hugo Bregman

Bij de ONK Masters in Nijverdal kwamen tal van fraaie prestaties tot stand. Dat laten de uitslagen zien. Een van de bijzondere momenten was het wereldrecord dat Hugo Bregman vestigde op de 200 meter vlinderslag in de categorie 55 t/m 59 jaar:Ruim een jaar nadat hem werd verteld dat wedstrijdzwemmen op hoog niveau er niet meer in zou zitten, zwom Hugo Bregman (WVZ) afgelopen zaterdag, een wereldrecord op de 200m vlinderslag 55+ in een tijd van 2.15.97. Het oude record, sinds maart 2009 in handen van de Amerikaan John Craig, stond op 2.19.72 en was gezwommen in de "snelle pakken tijd".

Bregman, die in de zomer van 2011 tijdens het mountainbiken in Oostenrijk door falende remmen ten val kwam en alle pezen in zijn linkerschouder afscheurde, legde zich niet neer bij de mededeling van Nederlandse artsen. Hij zou niet geopereerd kunnen worden was de boodschap. Hij moest maar leren leven met deze beperking.

Bregman zocht hierna zijn heil in België waar schouderspecialist dr. Hens, zijn schouder weer volledig herstelde.

IJzeren discipline en intensieve begeleiding door topsportfysiotherapeut Barry Faas en zijn persoonlijke trainers Richard Koudijs en Ton Witkamp brachten Bregman uiteindelijk terug naar de masters top.

De resultaten in Nijverdal logen er niet om. Naast het wereldrecord op de 200 vlinder kwam er op de 50 vlinder met 27.35 een Europees record op de klokken en prijkt zijn naam nu tevens op de NR-lijst van de 100 vlinder en 400 wissel.

Hier vind je het filmpje van de recordprestatie.

De uitslagen van de Open NMK vind je op live timing Nijverdal.

Zwemkroniek Online. Dé nieuws en informatiesite van zwemmend Nederland