© Zwemkroniek Online op www.zwemkroniek.com Bericht gepost 26-02-2013 11:18 uur


Johan Cruyff Foundation charity partner KNZB

KNZB kiest Johan Cruyff Foundation als charity partner
Stimuleren zwemsport bij jeugd met handicapDe Johan Cruyff Foundation is door de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) gekozen als charity partner. De komende 3 jaar gaan beide organisaties zich in zetten om de deelname aan de zwemsport voor jeugd met een handicap te stimuleren en te vergroten. Sinds 2010 werken de Cruyff Foundation en KNZB met elkaar in het kader van het project Grenzeloos Zwemmen. Vanwege het succes van dit programma wordt de samenwerking nu geïntensiveerd.

De Cruyff Foundation wil via de zwembond graag meer bekendheid generen voor de projecten die zij uitvoert voor de gehandicapte jeugd in Nederland en zwemmen in het bijzonder. Carole Thate, directeur van de Cruyff Foundation: “We zijn blij dat we samen met de KNZB meer aandacht kunnen schenken aan gehandicapten zwemmen. Daardoor kunnen we meer donateurs werven, zodat de Foundation ook in de toekomst de gehandicapten sport kan blijven ondersteunen.”

Jubileum
Dit jaar bestaat de KNZB 125 jaar. De KNZB neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid door te kiezen voor de Cruyff Foundation als charity partner. Jan Kossen, algemeen directeur KNZB: "Het is een mooi moment om in het jaar waarin de KNZB haar 125-jarig jubileum viert de gehandicapten zwemsport centraal te stellen. We zullen hier tijdens verschillende activiteiten en zwemevenementen aandacht aan besteden."

De KNZB wil het programma voor zwemmen met een handicap verder uitbouwen met o.a. de ontwikkeling van een speciaal beloningssysteem voor de zwemles. Daarnaast ondersteunt de KNZB verengingen, zodat ze een breder lesaanbod, geschikte tools en handvatten hebben voor het begeleiden en het geven van training voor kinderen met een handicap. Ook zal intensief worden ingezet op talentontwikkeling.

Zwemkroniek Online. Dé nieuws en informatiesite van zwemmend Nederland