Specials:
NJK kb Amsterdam
WK kb Istanboel
EK kb Chartres

Advertenties (vacatures)

[Vacatures] [Wedstrijdaankondigingen] [Overig] [Plaats een advertentie]

Door Hans Widdershoven - 06/03/2013, 19:32 - [De Domme;baarzen]

De Dommelbaarzen uit Vught zoeken een Nieuwe Hoofdtrainer!!
Hieronder een korte profielschets.

Ad. 1.
A. Eigenschappen nieuwe hoofdtrainer
- Communicatief vaardig
- Weten te stimuleren
- Bindende factor binnen de vereniging
- Boegbeeld vd wedstrijdzwemmers (Uitstraling)
- Voorbeeldfunctie
- Kunnen “helicopteren” het hele gebeuren kunnen overzien cq monitoren
Algemeen • Kernwoorden hierbij zijn sociaal maar wel gericht op prestatie. Sociaal in de zin van breed aanspreekbaar/ toegankelijk/vertrouwd.
Richting zwemmers • Moet zwemmers kunnen enthousiasmeren, tot verbetering in ruime zin (technisch, conditioneel, tijden);
• Is soort rolmodel. “Zwemmers moeten het een eer vinden om bij hem/haar te kunnen trainen”;


B. Taken hoofdtrainer
Formele taken:
- hoofdverantwoordelijk voor alle technische zaken aangaande de wedstrijdgroep
Zwemtechnisch: • Bij voorkeur vanaf elementair tot en met het niveau van een degelijke hoofdklassentrainer.
• Daarbij moet hij of zij op groep- en op individueel niveau de (beleids)lijnen kunnen uitzetten om de wedstrijdzwemmers op een hoger niveau te kunnen brengen.
• Pro actief nieuwe actualiteiten/inzichten initiëren bij de relevante trainers/zwemmers;

- schakel en verantwoordelijke tussen de trainers en de TC
- Voorzitten en opstellen agenda trainersvergadering
- Coördineren trainers en zwemmers

Met vriendelijke Groeten,

De Dommelbaarzen
Bent u geïntereseert dan contacteer ons via de webpagina.Door Christien Lassche - 08/02/2013, 16:07

ZVZwartsluis zoekt zwemtrainer/ster

ZVZwartsluis is een regionale zwemclub die reeds 40 jaar in de omgeving goed bekend is. De vereniging richt zich met name op Zwartsluis en de kernen in de wijde omtrek.
ZVZwartsluis is een vereniging met zo’n 175 zwemmers, waarbij de actieve groep wedstrijdzwemmen zo’n 100 zwemmers groot is. Binnen de vereniging kunnen zwemmers van verschillende niveau’s en ambities terecht.
De vereniging komt uit in de landelijke C-competitie en heeft de afgelopen jaren meerdere N(J)K zwemmers in de geledingen gehad.

Wij zoeken een zwemtrainer/ster van niveau 2/3 of A/B of bereid is hiertoe een opleiding te volgen, die enthousiast leiding wil geven aan een groep trainers en zelf trainingen wil geven.
Dit houdt in:
-Leiding geven aan het kader
-Goede communicatieve vaardigheden
-Training geven aan verschillende niveau’s zwemmers
-Coaching/Begeleiding bij zwemwedstrijden
-Talentherkenning en ontwikkeling

Wij bieden een leuke vereniging met een enthousiast kader.
Een vaste trainersvergoeding per maand.

De locatie is Zwembad ‘De Kragge’ in Zwartsluis
Vaste trainingsavonden zijn de woensdag avond van 18.15 tot 21.00 en vrijdag avond van 18.15 tot 20.30 (verschillende groepen)

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen
Ons contactpersoon is:
Kira Fijn, voorzitter, 06-45454242, kirafijn@gmail.com
of
Christien Lassche, hoofdtrainster, 06-12864065, christien_lassche@hotmail.com
Kijk ook voor meer informatie op onze website: www.zvzwartsluis.nlDoor Jos van Kuijeren - 06/12/2012, 16:53 - [zwemkroniek.com]

Zwemvereniging Utrecht Zoekt Enthousiaste (hoofd) trainer voor de haar wedstrijdzwemafdeling
De club
ZV Utrecht is een zwemvereniging midden in de samenleving van Utrecht en vormt een afspiegeling van de Utrechtse bevolking. Gezelligheid is voor de leden een belangrijk doel. Belangrijk uitgangspunt met betrekking tot alle activiteiten van Zwemvereniging Utrecht is de eigen verantwoordelijkheid van elk lid. De vereniging zal een prestatief niveau van haar leden ondersteunen indien zich dit voordoet, zonder de pretenties van een recreatieve vereniging los te laten.
Onze missie
"Zwemvereniging Utrecht wil in en om Utrecht de zwemvereniging zijn waarbij haar leden op een verantwoorde, plezierige en sportieve wijze de zwemsport kunnen beoefenen op recreatief en wedstrijdniveau. Waarbij het behoud van de identiteit van de vereniging en haar leden van groot belang is. Zwemvereniging Utrecht ziet sport niet als een doel op zich, maar als een middel om elkaar te ontmoeten en met elkaar om te gaan. Zij wil een positieve en sportieve bijdrage leveren aan de opvoeding van iedereen, voornamelijk de jeugd."

De wedstrijdafdeling

De wedstrijdploeg van ZV Utrecht telt ongeveer 50 actieve zwemmers van 7 tot 25 jaar. We nemen deel aan de zwemcompetitie op district niveau. Wij werken met goedopgeleide enthousiaste trainers en we vinden het belangrijk dat ouders betrokken zijn bij de sport van hun kinderen.


Doel:

ZV Utrecht zoekt een ervaren trainer, die de huidige jonge trainersstaf kan aansturen en ondersteunen, zowel op sporttechnisch vlak als op coaching skills.
De trainer verzorgd zwemtrainingen voor diverse doelgroepen (minioren, junioren, jeugd, senioren en/of masters) en probeert hun te binden aan de zwemvereniging. Van de trainer wordt verwacht dat hij regelmatig aanwezig is in het zwembad en contact heeft met de zwemmers, ouders en overige trainers. Centraal binnen de vereniging staat oog voor breedtesport maar ook de persoonlijke ontwikkeling van de individuele zwemmer.Profielschets

- MBO+ (niveau 3) denk en werkniveau, bij voorkeur een afgeronde
sportopleiding op MBO niveau, zoals Sport & Bewegen met
specialisatie zwemonderwijs, licentie zwemtrainer niveau 3 (KNZB)
(of bereid dit z.s.m te behalen)
- Het verzorgen, plannen en schrijven van trainingen
- Woonachtig in de regio van de stad Utrecht
- Affiniteit met de zwemsport
- Inzicht in en ervaring met het bevorderen van een sociaal pedagogisch klimaat binnen de sportvereniging
- Goede communicatieve vaardigheden
- Klantgericht, maar kan ook juist optreden bij onregelmatigheden.
- In bezit van KNBRD Brevet 5/ZRZ ( of bereid dit z.s.m te behalen)
- Goede communicatieve vaardigheden
- Leidinggevende capaciteiten
- Creatief
- Samen kunnen werkenTaken
- Het voorbereiden, plannen, geven en evalueren van zwemtrainingen voor diverse doelgroepen
- Invulling geven aan het sporttechnisch programma van de wedstrijdafdeling
- Leiding geven aan de trainersstaf
- Aansturing van de hulpmoeders die het begeleidingsteam vormen
- Met zwemmers persoonlijke ontwikkelingsplannen maken
- Coachen en begeleiden van zwemmers tijdens wedstrijden
- Contact met ouders en/of verzorgers over voortgang zwemmer
- Contact met collega zwemtrainers over voortgang van de
zwemtrainingen binnen vereniging.ZV Utrecht bied een korting voor de kosten van het basislidmaatschap bij ZV Utrecht als vergoeding. Eventueel reiskostenvergoeding is bespreekbaar maar niet gangbaar. Het eventueel volgen van een opleiding is zeker ook bespreekbaar. Heb je interesse voor de positie of heb je nog vragen neem dan contact op met Nelleke Galesloot, vice voorzitter van ZV Utrecht, via n_tilburgs@hotmail.com
06-29463133Door Rajna Petrov - 12/11/2012, 11:39

Ben jij de trainer die onze ambities ondersteunt en aandacht heeft voor de breedtesport? Ben jij degene die het enthousiasme deelt van de zwemmers en ze tot grotere hoogtes probeert te tillen?
Aquarijn is een zwemvereniging in Nieuwegein met ambitie en accent op de breedtesport met verschillende afdelingen zoals synchroonzwemmen, schoonspringen, waterpolo en natuurlijk wedstrijdzwemmen. Elk jaar organiseren we het druk bezochte Merwestein Gala en het komende jaar zullen we het Nationale Schoolzwemkampioenschap organiseren.
De afdeling wedstrijdzwemmen van Aquarijn is op zoek naar enthousiaste trainer(s) ter versterking van het trainers-team, bij voorkeur met mogelijkheden voor de middagtrainingen.
We hebben ruim 50 wedstrijdzwemmers, in verschillende leeftijdscategorieen en met ambitie. We presteren op NK’s, NJK’s en in de A-klasse van de zwemcompetitie van de KNZB.
We zoeken trainer(s) bij voorkeur met opleiding, maar heb je deze niet en ben je bereid om opleidingen te volgen dan vragen we je uitdrukkelijk om ook te reageren.
Wil je meer informatie, neem dan contact op met Rajna Petrov (commissie wedstrijdzwemmen), tel 06-47482758 of stuur een e-mail naar rkpetrov@gmail.comDoor Christina Wijkhuijs - 08/10/2012, 08:57 - [Trainer Masters]

De Friese Zwemvereniging Orca is al bijna 50 jaar een begrip in zwemmend Nederland. Onze zwemmers zetten al jaar en dag toonaangevende prestaties neer op zowel Nationale- als Internationale toernooien. De missie van Orca is om het zwemmen in de volle breedte optimaal te begeleiden. Met een deskundig en gemotiveerd trainersteam werken wij er aan om de zwemsport op een professionele manier te bedrijven.

Voor de afdeling wedstrijdzwemmen zijn we met SPOED op zoek naar een trainer voor de Masters.

De trainer van de masters geeft 2x in de week training aan een enthousiaste groep zwemmers en begeleidt de masters tijdens hun wedstrijden.

Voor meer informatie over deze functie verwijs ik jullie naar de website van Orca Leeuwarden: www.zvorca.nl

Vriendelijke groeten,
Christina Wijkhuijs
Voorzitter TC Orca Leeuwarden[Volgende 5 berichten]

[Plaats een advertentie]

All contents copyright
© Zwemkroniek.com
All rights reserved
1 juli 1967
Tijdens wedstrijden om de Euro Zwemlusttrofee in Utrecht neemt de 15-jarige Bob Schoutsen het NR van Henri van Osch over. De Amsterdammer zwemt op de 200 m.rugslag 2.17.2 en dat is een verbetering met 1,2 seconde.
Tijdens wedstrijden om de Euro Zwemlusttrofee in Utrecht neemt de 15-jarige Bob Schoutsen het NR van Henri van Osch over. De Amsterdammer zwemt op de 200 m.rugslag 2.17.2 en dat is een verbetering met 1,2 seconde.Jostalgie.nl zwembeelden van toen

WK korte baan Hong Kong 1999 4x100 vrij mannen

In de bezetting Mark Veens, Johan Kenkhuis, Marcel Wouda en Pieter van den Hoogenband levert de Nederlandse ploeg in Hong Kong een wereldprestatie met het behalen van de zilveren medaille op de koningsestafette.


Bekijk de video op Jostalgie.nl