Specials:
NJK kb Amsterdam
WK kb Istanboel
EK kb Chartres

Open Water zwemmen

[> NOWW nieuws en kalender]

Daan Glorie zwemt Australische open waterwedstrijd

door Jos van Kuijeren - 07/03/2013, 21:42 Print Mail een vriend

Marathonzwemmer Daan Glorie doet zaterdag 9 maart mee aan de "Giants of the Bay" in Australie. Het is een 30 kilometer wedstrijd, tussen Portalington (startplaats) en Point Lonsdale (finishplaats). Dat is zo'n 100 kilometer ten zuiden van Melbourne.

Het is de langste zwemmarathon van Australie en wordt voor de eerste keer georganiseerd. Er doen 8 zwemmers mee, 3 teams van 6 zwemmers en 2 teams van 4 zwemmers.

De start is om 9.00 uur en de finish rond 16.00 uur.

De startlijst van de solo zwemmers ziet er als volgt uit:
Andrew Tebbutt - Malaysia
Tobias FRenz - Malaysia
Helen Conway - Sydney, Australia
Anna Torok - Sydney, Australia
Lupco Talevski - Melbourne, Australia
Matt Harry - Melbourne, Australia
Leanne Markey - South Australia
Daan Glorie - The Netherlands (DAW ALKMAAR)

De wedstrijd vraagt aandacht en geld voor autisme. Daan over de wedstrijd: "Ik wilde niet weer naar Argentinie, nadat het vorig jaar niet door ging vanwege de weersomstandigheden. Deze wedstrijd in Australie geeft me ook weer nieuwe motivatie en was het afgelopen
half jaar iets moois om voor te trainen. Het zal zo'n 7 uur zwemmen zijn en past prima bij mijn voorbereiding om in augustus een dubbele Kanaaloversteek te zwemmen. Ook al zijn daar de omstandigheden heel anders."

Daan zal een blog bijhouden op: Lange Afstand Blog.

Ondernemend duo naar Azië voor wereldbeker 10 KM

door Jos van Kuijeren - 02/10/2012, 22:36 Print Mail een vriend

Ferry Weertman en Marcel Schouten zijn naar het Verre Oosten vertrokken om deel te nemen twee FINA Worldcup wedstrijden 10 km open water. Het tweetal start op 7 oktober in Hong Kong en zes dagen later in Shantou. Er is geen coach/begeleider mee, Marcel Wouda begeleidt het ondernemende tweetal vanuit Nederland ‘op afstand’.

In Hong Kong is iemand geregeld, die daar voor de voeding zorgt en in Shantou wordt geprobeerd hulpvaardige vrijwilligers te vragen om dat te doen.

Best een uitdaging dus voor deze jonge en zeer ambitieuze mannen, die op deze manier veel ervaring op kunnen doen!
Weertman en Schouten elfde en twaalfde bij EK

door Jos van Kuijeren - 15/09/2012, 14:20 Print Mail een vriend

Na zijn titel op de 10 kilometer, eerder deze week heeft Kirill Abrosimov ook de 5 kilometer tijdrace bij de EK open water in Piombino op zijn naam geschreven. De Rus was in 54 minuten 47,1 seconden de jonge Duitser Andreas Waschburger met een verschil van 12,3 seconden de baas. Brons was er voor Luca Ferretti uit Italië met een achterstand van 19,5 sec.. Net als op de dubbele afstand viel Thomas Lurz (4e) buiten de prijzen. Hij moest 20,7 prijs geven op de winnaar.

Ferry Weertman werd met een achterstand van één minuut 23,1 seconden (totaaltijd 56:10.2) elfde, gevolgd door Marcel Schouten in 56:20.0 op de twaalfde plaats.

Eerder deze week boekte Weertman bij zijn EK-debuut een uitststekende zesde plaats in 1:57:56.3. Daarmee had hij een achterstand van 10 seconden op de winnaar (Abrosimov). Het verschil met het brons was slechts 2,3 seconden! Marcel Schouten, die in de eerste rond brutaal mee zwom in de kopgroep, moest daarvoor later flink zijn tol betalen. Hij eindigde als 30-ste in 2 uur, 3 minuten 10,8 seconden.
[Volgende 3 berichten]

All contents copyright
© Zwemkroniek.com
All rights reserved
1 juli 1967
Tijdens wedstrijden om de Euro Zwemlusttrofee in Utrecht neemt de 15-jarige Bob Schoutsen het NR van Henri van Osch over. De Amsterdammer zwemt op de 200 m.rugslag 2.17.2 en dat is een verbetering met 1,2 seconde.
Tijdens wedstrijden om de Euro Zwemlusttrofee in Utrecht neemt de 15-jarige Bob Schoutsen het NR van Henri van Osch over. De Amsterdammer zwemt op de 200 m.rugslag 2.17.2 en dat is een verbetering met 1,2 seconde.Jostalgie.nl zwembeelden van toen

WK korte baan Hong Kong 1999 4x100 vrij mannen

In de bezetting Mark Veens, Johan Kenkhuis, Marcel Wouda en Pieter van den Hoogenband levert de Nederlandse ploeg in Hong Kong een wereldprestatie met het behalen van de zilveren medaille op de koningsestafette.


Bekijk de video op Jostalgie.nl