Specials:
NJK kb Amsterdam
WK kb Istanboel
EK kb Chartres

Masters zwemmen

[> MasterSprint ]

EK Mastersbericht voor alle 25 plussers in KNZB

door Jos van Kuijeren - 21/02/2013, 10:49 - Bron: KNZB Print Mail een vriend


Eindhoven heeft alles wat het nodig heeft om van de Europese Masters Kampioenschappen 2013 een enorm succes te maken. Eindhoven heeft ervaring in het organiseren van grootschalige evenementen, heeft alle topsport faciliteiten en een cultureel leven dat gericht is op een internationaal publiek.

Daarom is er een brief uitgegaan aan alle zwemmende 25 plussers binnen de KNZB

Van 31 augustus tot en met 7 september 2013 vinden in Eindhoven de Europese Masters Kampioenschappen plaats. Met jouw leeftijd (25+) ben je gerechtigd om deel te nemen aan deze kampioenschappen in een van de disciplines zwemmen, schoonspringen of synchroonzwemmen. Grijp jij deze kans om in eigen land te strijden voor een échte EK titel?

Voor Open Water Zwemmen, Synchroonzwemmen en Schoonspringen gelden geen eisen voor deelname. Voor Zwemmen zijn limiettijden vastgesteld voor de individuele afstanden. Voor de estafettes geldt geen limiettijd, dus iedereen kan meedoen!

Heb je interesse om deel te nemen surf dan naar www.ekmasters.nl. Hier vind je informatie over de limiettijden, het programma, maar ook over ons speciale EK Mastersdorp. Want er is meer! De Masters community is een gezellige groep mensen die internationaal strijden om titels, maar ook houden van gezelligheid. Daarom tovert de organisatie van de EK Masters Center Parcs “Kempervennen” om tot het EK Mastersdorp. Daar verblijven dit jaar 3800 Masters verblijven in dit luxe vakantiepark en het belooft een groot feest te worden! Zwemmen en gezelligheid… wat wil je nog meer?!

Enthousiast geworden? Surf snel naar www.ekmasters.nl en schrijf je in!

Indien je eerst meer wilt weten over masters zwemmen, vraag dan om meer informatie bij het masters secretariaat van je zwemvereniging. Heeft je vereniging geen masters secretariaat? Kijk dan op de KNZB website voor meer informatie. Of neem contact op met de taakgroep masters via masters@knzb.nl.

Sportieve groet,
Organisatie EK Masters 2013

Wereldrecord voor masters zwemmer Hugo Bregman

door Jos van Kuijeren - 28/01/2013, 03:49 Print Mail een vriend

Bij de ONK Masters in Nijverdal kwamen tal van fraaie prestaties tot stand. Dat laten de uitslagen zien. Een van de bijzondere momenten was het wereldrecord dat Hugo Bregman vestigde op de 200 meter vlinderslag in de categorie 55 t/m 59 jaar:Ruim een jaar nadat hem werd verteld dat wedstrijdzwemmen op hoog niveau er niet meer in zou zitten, zwom Hugo Bregman (WVZ) afgelopen zaterdag, een wereldrecord op de 200m vlinderslag 55+ in een tijd van 2.15.97. Het oude record, sinds maart 2009 in handen van de Amerikaan John Craig, stond op 2.19.72 en was gezwommen in de "snelle pakken tijd".

Bregman, die in de zomer van 2011 tijdens het mountainbiken in Oostenrijk door falende remmen ten val kwam en alle pezen in zijn linkerschouder afscheurde, legde zich niet neer bij de mededeling van Nederlandse artsen. Hij zou niet geopereerd kunnen worden was de boodschap. Hij moest maar leren leven met deze beperking.

Bregman zocht hierna zijn heil in België waar schouderspecialist dr. Hens, zijn schouder weer volledig herstelde.

IJzeren discipline en intensieve begeleiding door topsportfysiotherapeut Barry Faas en zijn persoonlijke trainers Richard Koudijs en Ton Witkamp brachten Bregman uiteindelijk terug naar de masters top.

De resultaten in Nijverdal logen er niet om. Naast het wereldrecord op de 200 vlinder kwam er op de 50 vlinder met 27.35 een Europees record op de klokken en prijkt zijn naam nu tevens op de NR-lijst van de 100 vlinder en 400 wissel.

Hier vind je het filmpje van de recordprestatie.

De uitslagen van de Open NMK vind je op live timing Nijverdal.


Nijverdal dit weekeinde centrum van Masterszwemmen

door Jos van Kuijeren - 25/01/2013, 18:39 Print Mail een vriend

In Nijverdal zijn vandaag de ONK kortebaan bij de masters begonnen. De startlijsten vermelden namen van talloze liefhebbers, voor wie het wedstrijdzwemmen ongeacht hun leeftijd een topbezigheid is.

Niet alleen zijn er de mannen en vrouwen, die al sinds mensenheugenis aan masters zwemmen doen: Edwin van Norden, Nic Geers, Conny Boer-Buys, Lidia van Bon, Atie Pijtak-Radersma, Rob Hanou, Ronald Grove, Agnus Gerringa, Hugo Bregman, Paul van den Heuvel of Donald Uijtenbogaart. Ook komen er jongeren aan bod zoals Jos de Graaf (1991), Merijn Ellenkamp (1985), Mark Costeris (1992), ultra lange afstander Daan Glorie (1988), Jan Willem van der Graaf (1989), tweevoudig olympier Thijs van Valkengoed (1983) Chantal Nap (1989), Pauline Gouwens (1984), Stefanie Rombouts (1988) en Iris Pijtak (1993).

Masters zwemmen is een ‘way of life’ zegt men wel. Het begon in Nederland ooit zo’n dertig jaar geleden vorm te krijgen toen in het Amsterdamse Sportfondsenbad Oost een van de eerste nationale wedstrijden werd gehouden met deelname van enkele oud-internationals.

Je kunt de Open NMK volgen via live timing Nijverdal.[Volgende 3 berichten]

All contents copyright
© Zwemkroniek.com
All rights reserved
14 juli 1963
Op 'quatorze juillet' verbetert Klenie Bimolt op de tweede dag van de internationale wedstrijden in Parijs twee keer het NR op de 100 m.schoolslag: 1.20.1 en 1.19.0. Ada den Haan (1.21.1 vier jaar eerder) is recordhoudster af.
Op 'quatorze juillet' verbetert Klenie Bimolt op de tweede dag van de internationale wedstrijden in Parijs twee keer het NR op de 100 m.schoolslag: 1.20.1 en 1.19.0. Ada den Haan (1.21.1 vier jaar eerder) is recordhoudster af.Jostalgie.nl zwembeelden van toen

WK korte baan Hong Kong 1999 4x100 vrij mannen

In de bezetting Mark Veens, Johan Kenkhuis, Marcel Wouda en Pieter van den Hoogenband levert de Nederlandse ploeg in Hong Kong een wereldprestatie met het behalen van de zilveren medaille op de koningsestafette.


Bekijk de video op Jostalgie.nl