Specials:
NJK kb Amsterdam
WK kb Istanboel
EK kb Chartres

KNZB Berichten

[Diskwalificatiecodes] [Limieten] [KNZB Reglementen] [> KNZB]

FINA vroeg KNZB Worldcup te organiseren

door Jos van Kuijeren - 27/02/2013, 17:18 - Bron: KNZB Print Mail een vriend

De vraag of de KNZB op 7 en 8 augustus de eerste wedstrijd van de FINA Swimming World Cup (korte baan) wil organiseren komt rechtstreeks van de wereldzwembond (FINA).De KNZB is er trots op door de FINA te zijn gevraagd om de start van de wereldbekercyclus in Nederland te laten plaats vinden, zo bevestigt KNZB-preses Erik van Heijningen: "Het is al langer ons streven om, na eerder meerdere Europese toernooien te hebben georganiseerd, ook mondiale zwemtoernooien in Nederland mogelijk te maken. Die kans wordt ons nu geboden. Dat de FINA ons vraagt zien we als een kroon op onze succesvolle organisatie van grote zwemevenementen in de laatste jaren."

Samenwerking
De KNZB heeft een 'verbond' gesloten met de provincie Noord-Brabant en de gemeente Eindhoven. Joost Helms, wethouder Sport van de gemeente Eindhoven, licht de samenwerking toe: "Eindhoven is al jaren dé zwemhoofdstad van Nederland. Met de KNZB en de provincie werken we sinds het EK Zwemmen 2008 nauw samen om prachtige zwemevenementen naar Brabant en Eindhoven te halen. De Swimming World Cup past dan ook prima bij onze stad en in het Sportplan Brabant 2016 van de provincie."

Mondiaal evenement primeur voor Eindhoven
Na de Olympische Spelen in 1928 (Amsterdam) is er nog nooit een zwemtoernooi onder de vlag van de FINA in Nederland georganiseerd.

In de tijd dat het wereldbekercircuit nog in de kinderschoenen stond werd de eerste Worldcup, die men in Nederland wilde organiseren in Emmen 1989 (eind januari) drie weken voor het evenement van start zou gaan door de KNZB geannuleerd wegens gebrek aan internationale belangstelling.

Gehoor
De World Cup vindt kort na het WK in Barcelona plaats. De FINA heeft hiermee gehoor gegeven aan de roep binnen de zwemwereld om een aanpassing van de kalender. Tot op heden werden de World Cups afgewerkt in het najaar. Nu wordt een aantal Europese wedstrijden naar voren gehaald. Naar grote tevredenheid van technisch directeur van de KNZB, Jacco Verhaeren: "Dankzij de beslissing van de FINA zal het deelnemersveld van de Swimming World Cup aanzienlijk sterker worden. Veel Amerikaanse en Australische topzwemmers en –zwemsters gaan hun trip verlengen, en blijven op Europese bodem. Als Nederland gaan we natuurlijk onze sterkste equipe afvaardigen om de strijd aan te gaan met de wereldtop."

Druk jaar
Het wordt een druk jaar voor het organiseren van internationale evenementen op Nederlandse bodem. In juli de EYOF in Utrecht, begin september de EK Masters in Eindhoven vooraf gegaan door de Arena FINA Worldcup. "We kunnen zoiets aan" zegt, Paul van den Heuvel. Ondanks de vakantietijd voorziet de directeur Internationale Evenementen KNZB genoeg mogelijkheden om de organisatie van het tweedaagse evenement rond te krijgen.

Johan Cruyff Foundation charity partner KNZB

door Jos van Kuijeren - 26/02/2013, 11:18 - Bron: KNZB Print Mail een vriend

KNZB kiest Johan Cruyff Foundation als charity partner
Stimuleren zwemsport bij jeugd met handicapDe Johan Cruyff Foundation is door de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) gekozen als charity partner. De komende 3 jaar gaan beide organisaties zich in zetten om de deelname aan de zwemsport voor jeugd met een handicap te stimuleren en te vergroten. Sinds 2010 werken de Cruyff Foundation en KNZB met elkaar in het kader van het project Grenzeloos Zwemmen. Vanwege het succes van dit programma wordt de samenwerking nu geïntensiveerd.

De Cruyff Foundation wil via de zwembond graag meer bekendheid generen voor de projecten die zij uitvoert voor de gehandicapte jeugd in Nederland en zwemmen in het bijzonder. Carole Thate, directeur van de Cruyff Foundation: “We zijn blij dat we samen met de KNZB meer aandacht kunnen schenken aan gehandicapten zwemmen. Daardoor kunnen we meer donateurs werven, zodat de Foundation ook in de toekomst de gehandicapten sport kan blijven ondersteunen.”

Jubileum
Dit jaar bestaat de KNZB 125 jaar. De KNZB neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid door te kiezen voor de Cruyff Foundation als charity partner. Jan Kossen, algemeen directeur KNZB: "Het is een mooi moment om in het jaar waarin de KNZB haar 125-jarig jubileum viert de gehandicapten zwemsport centraal te stellen. We zullen hier tijdens verschillende activiteiten en zwemevenementen aandacht aan besteden."

De KNZB wil het programma voor zwemmen met een handicap verder uitbouwen met o.a. de ontwikkeling van een speciaal beloningssysteem voor de zwemles. Daarnaast ondersteunt de KNZB verengingen, zodat ze een breder lesaanbod, geschikte tools en handvatten hebben voor het begeleiden en het geven van training voor kinderen met een handicap. Ook zal intensief worden ingezet op talentontwikkeling.


Herbalife ondersteunt KNZB met producten en advies

door Jos van Kuijeren - 21/02/2013, 11:25 Print Mail een vriend

Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) en Herbalife hebben de handen ineen geslagen en gaan een samenwerking aan voor de komende vier jaar. De sportvoedingspecialist voorziet de topzwemmers van hoogwaardige sportvoedingsproducten en voedingsadvies om de prestaties van de zwemmers verder te optimaliseren. Daarnaast zal Herbalife een actieve bijdrage leveren aan MijnZwemcoach.nl, de online coach voor de ongebonden baantjeszwemmer, en de schoolzwemkampioenschappen ondersteunen.

Hieronder prijst Jacco Verhaeren Herbalife aan in een persoonlijke commercial:

[Volgende 3 berichten]

All contents copyright
© Zwemkroniek.com
All rights reserved
14 juli 1963
Op 'quatorze juillet' verbetert Klenie Bimolt op de tweede dag van de internationale wedstrijden in Parijs twee keer het NR op de 100 m.schoolslag: 1.20.1 en 1.19.0. Ada den Haan (1.21.1 vier jaar eerder) is recordhoudster af.
Op 'quatorze juillet' verbetert Klenie Bimolt op de tweede dag van de internationale wedstrijden in Parijs twee keer het NR op de 100 m.schoolslag: 1.20.1 en 1.19.0. Ada den Haan (1.21.1 vier jaar eerder) is recordhoudster af.Jostalgie.nl zwembeelden van toen

WK korte baan Hong Kong 1999 4x100 vrij mannen

In de bezetting Mark Veens, Johan Kenkhuis, Marcel Wouda en Pieter van den Hoogenband levert de Nederlandse ploeg in Hong Kong een wereldprestatie met het behalen van de zilveren medaille op de koningsestafette.


Bekijk de video op Jostalgie.nl