Specials:
NJK kb Amsterdam
WK kb Istanboel
EK kb Chartres

Credits Zwemkroniek

Deze site is tot stand gekomen door een samenwerking van onderstaande personen:

Jos van Kuijeren was als hoofdredacteur verbonden aan de papieren Zwemkroniek. Toen het nieuwe medium internet opkwam heeft hij op eigen initiatief in januari 1999 een digitale versie van zijn Zwemkroniek gemaakt om up-to-date zwemnieuws te verspreiden.
Jos is nu hoofdredacteur van Zwemkroniek en in die functie is hij aanwezig bij de grote toernooien overal in de wereld, van NK's tot Olympische Spelen. Hij verzorgt de verslagen en uitslagen van die wedstrijden voor Zwemkroniek. Daarnaast houdt hij het nieuws, de records, de ranglijsten en de BJP's bij. Jos is bereikbaar via swimjos@zwemkroniek.com

Omdat hij in zijn eentje alles niet meer kon bijbenen zijn Sander Bergsma en Oene Rusticus hem komen versterken in de ontwikkeling en het onderhoud van Zwemkroniek.

Oene Rusticus verzorgt de software en de layout van Zwemkroniek. Met php en mysql is geprobeerd een zo interactief mogelijke website te creeŽren. Naast de technische realisatie is hij ook bezig met het verzorgen van het nieuws. Daarnaast is hij als toezichthouder regelmatig op het discussiebord te vinden. Oene is bereikbaar via Oene@zwemkroniek.com

Sander Bergsma verzorgde samen met Oene Rusticus de software en de layout van de Zwemkroniek. Sander heeft zijn officiŽle werkzaamheden voor Zwemkroniek begin 2007 beŽindigd. Sindsdien levert hij nog beperkt hand- en spandiensten.

Informatie over het adverteren op Zwemkroniek kun je via adverteren@zwemkroniek.com opvragen. Met enkele tienduizenden pageviews per dag zijn we veruit de grootste pagina van Nederland over zwemmen.

Het copyright van de artikelen berust tenzij anders vermeld, bij de schrijver. Overname is zonder toestemming van de auteur niet toegestaan. Overname van foto's is niet toegestaan, tenzij toestemming is verkregen bij de rechthebbende.

All contents copyright
© Zwemkroniek.com
All rights reserved
15 juni 1970
Tijdens kringkampioenschappen in het Soester natuurbad verbetert Anke Rijnders (13)) het Nederlands record op de 200 vrij van Yvonne van Kuilenburg met 0,1 seconde. De pupil van Wout Gerritse zwemt 2.16.6.
Tijdens kringkampioenschappen in het Soester natuurbad verbetert Anke Rijnders (13)) het Nederlands record op de 200 vrij van Yvonne van Kuilenburg met 0,1 seconde. De pupil van Wout Gerritse zwemt 2.16.6.Jostalgie.nl zwembeelden van toen

WK korte baan Hong Kong 1999 4x100 vrij mannen

In de bezetting Mark Veens, Johan Kenkhuis, Marcel Wouda en Pieter van den Hoogenband levert de Nederlandse ploeg in Hong Kong een wereldprestatie met het behalen van de zilveren medaille op de koningsestafette.


Bekijk de video op Jostalgie.nl