Specials:
NJK kb Amsterdam
WK kb Istanboel
EK kb Chartres

Speedo zwemmen

[Speedoranglijsten]

Minioren genieten van Speedo Jaargangswedstrijden

door Jos van Kuijeren - 24/02/2013, 23:57 - Bron: Robert van Vuuren Print Mail een vriend

Ook op de tweede dag van de Speedo Jaargangwedstrijden waren de minioren lekker op dreef en sneuvelden vele persoonlijke records. ZK-redacteur Jos van Kuijeren reikte de prijzen uit en ook hij genoot weer van dit zo ontspannen georganiseerde toernooi van LZ 1886 onder de bezielende leiding van Robert van Vuuren, Lien Sierag en scheidsrechter Paul Chaudron. Het geheel werd vakkundig aan elkaar gepraat door Marcel Sieval, de opvolger van Maarten van Bergen. Aqua-Novio'94 had met 19 medailles de meest succesvolle verenigingsafvaardiging.

Hieronder een overzicht van de prijswinnaars die Swimjos de hand kon schudden.

Jongens minioren 6
De wedstrijd werd geopend met het 50 meter vrije slag sprintgeweld van de oudste jongenscategorie, de minioren 6. Luc Kroon van Ed-Vo bleek de rapste met 28.93, voor Pim Verdaasdonk (SBC 2000) en Rick Bulman (Hieronymus). Ook op de volgende afstand, de 100 rug, kon Luc de gouden medaille (en de door Speedo aan iedere eerste prijswinnaar ter beschikking gestelde rugzak) in ontvangst nemen. Op dit nummer werd hij geflankeerd door Sander Crooijmans (VZC E&P) en Jelle Smid (Aqua-Novio ’94). Op de 400 vrij was het spannend: Jelle Smid en Rick Bulman lagen vlak bij elkaar, totdat beide heren na 350 meter stopten… Gelukkig herstelden ze hun fout snel en werd de laatste 50 meter nog flink spannend. Uiteindelijk had Jelle Smid de snelste eindsprint. Beide heren eindigden uiteindelijk nog wel onder de ‘magische’ 5 minuten-grens (4.58.13 om 4.58.86). Thomas Jansen (WVZ) finishte als derde. Rick verwerkte de teleurstelling gelukkig snel en eiste op de 100 meter schoolslag het goud op in 1.23.02. Pim Verdaasdonk en Marcel Delfstra (Orca) stonden naast hem op het podium. Op de afsluitende 100 wissel was het weer Jelle Smid die het goud opeiste na een spannende strijd met Pim Verdaasdonk. Jeroen Aerssens completeerde hier het podium.

Meisjes minioren 5
Gisteren domineerden Sophie de Jonge en Elise Tanis van ZC De Schotejil de afstanden bij de meisjes minioren 5, en ook vandaag zetten zij deze lijn voort. Op de 50 vrij stonden de dames samen op het podium, Sophie als winnares (30.84) en Elisa als derde. Imani de Jong (ZPCH) eiste het zilver op. Elise ging met het goud op de 100 rug naar huis (1.16.44), op het podium geflankeerd door Bo Souhoka (SG HGN) en Danique Bernard (Ed-Vo). Op de 100 school werd zij op het hoogste treetje weer ‘afgelost’ door Sophie (een fraai PR met 1.24.86), met wederom zilver voor Bo, het brons ging naar Isa Boom (MNC Dordrecht). Op de lange afstand, de 400 vrij, was het wederom Sophie die het goud veroverde (5.08.97), met Tessa Kooi (ZPC Stadskanaal) en Giorgia Colle (de Zeehond ’73) als tweede en derde. De afsluitende 100 wissel werd weer opgeëist door Elise in 1.16.89, Bo Souhoka en Giorgia Colle wonnen zilver en brons.

Jongens minioren 5
Bryan Agterdenbosch (MNC Dordrecht) en Brandon van den Berg (Poseidon ’56) deden gisteren al goede zaken en ook vandaag waren beide heren weer veelvuldig op het podium te zien. De dag werd geopend met de 100 meter wisselslag, die door Bryan op zijn naam geschreven werd in een tijd van 1.15.37. Brandon werd tweede, het brons was voor Thomas Weening (Oceanus). Op het volgende nummer, de 100 schoolslag, waren de rollen omgedraaid en stond Brandon op het hoogste schavot (1.26.43), met Bryan als tweede. Alex van Waveren (ZV Waterland) completeerde het podium. Ook op de afsluitende 50 meter vrije slag was Brandon de snelste in 0.29.56, en dook voor het eerst onder de 30 seconden. Bryan werd wederom tweede, terwijl Brandon’s clubgenoot Sebastiaan Bal het podium compleet maakte en het brons mee terug nam naar Ridderkerk.

Meisjes minioren 4 en later
Ook de meisjes minioren 4 en later begonnen hun dag met de 100 meter wisselslag. Britta Koehorst (De Lansingh)won dit nummer in 1.20.70. Tweede werd Eva Geilenkirchen (wonend in Zwitserland, maar in Nederland zwemmend voor Zeester Meerval), derde Mila Geul (Aqua-Novio ’94). Op de 100 meter schoolslag was exact hetzelfde podium te zien, waarbij vooral de tijdsverbeteringen van Britta (ruim 6 seconden) en Eva (bijna 9 seconden) opvielen! Ook op de laatste afstand, de 50 meter vrije slag, was het goud voor Britta Koehorst, die hiermee haar vijfde gouden medaille van het weekend won. Mila Geul en Amber Celie (Oceanus) wonnen het zilver resp. brons.

Jongens minioren 4 en later
Gisteren won Tim Korstanje (Aqua-Novio ’94) al drie keer goud, en ook vandaag was het weer drie keer ‘raak’! Tim wist hiermee alle afstanden op zijn naam te schrijven, een prestatie van formaat. Op de 100 meter vrije slag won clubgenoot Rens van Beek het zilver, Kenan Cörüz (DWT) het brons. Kenan stapte op de 50 vlinder een trapje hoger en won het zilver, Jason van den Berg (Poseidon ’56) kon niet achterblijven bij grote broer Brandon en won het brons, maar was wel de snelste zwemmer van 2004 tussen veel zwemmers uit 2003, dus wie weet volgend jaar…! Op de afsluitende 100 rug was, naast het zesde goud van Tim Korstanje, het podium voor Juliuan Stok (De Devel), Rens van Beek maakte het podium compleet.

De uitslagen zijn te vinden op Speedo Jaargangswedstrijden Leiden.
Speedozwemmers op dreef bij Jaargangwedstrijden

door Jos van Kuijeren - 23/02/2013, 23:28 - Bron: Robert van Vuuren Print Mail een vriend

Dit weekend worden voor de achtentwintigste keer door LZ 1886 de Speedo Jaargangwedstrijden georganiseerd. In een gezellig vol zwembad De Zijl komen de beste Speedo-zwemmers van Nederland tegen elkaar uit. De belangstelling voor de wedstrijden bleek evenals vorige jaren groot: ongeveer 220 zwemmers, afkomstig van bijna 100 verenigingen komen naar Leiden. Een overzicht van de prijswinnaars van de eerste dag. Elise Tanis (de Schotejil) won de Femke Race bij de minioren 5.

Jongens minioren 6
De wedstrijd werd traditioneel geopend door de oudste jongenscategorie, de minioren 6, met het ‘koningsnummer’ 100 meter vrije slag. Rick Bulman van Hieronymus werd de eerste winnaar van de dag met een tijd van 1.03.70, gevolgd door Pim Verdaasdonk (SBC2000) en Sander Crooijmans (VZC-E&P). Later op de dag stond ook de dubbele afstand 200 vrij op het programma en ook deze werd een prooi voor Rick Bulman, met een fraai PR van 6,5 seconden in 2.20.64. Jelle Smid van Aqua-Novio werd tweede, en Sander Crooijmans mocht zijn tweede bronzen medaille ophalen. Jelle had even daarvoor al zijn slag geslagen op de 200 meter wisselslag, die hij winnend afsloot in 2.39.82. Pim Verdaasdonk pakte zijn tweede zilveren medaille; Jeroen Aerssens van De Schelde ging met het brons naar huis. De laatste afstand, de 100 vlinder, werd met ruime voorsprong gewonnen door Ivo Stolk van De Zeehond ’73 (1.15.63). Voor het zilver en brons was het een spannende strijd tussen Melle van Gemert (Zeeuwse Kust) en Jeroen Aerssens, er was een jurybeslissing voor nodig om dit Zeeuwse onderonsje te beslissen. De jury besloot dat Melle van Gement de zilveren medaille kreeg en Jeroen Aerssens het brons.

Meisjes minioren 5
De oudste meisjes, de minioren 5, zwommen hetzelfde programma als de jongens minioren 6 en begonnen hun toernooi dus ook met de 100 meter vrije slag. Het goud en zilver ging naar zwemsters van ZC De Schotejil: Sophie de Jonge en Elise Tanis namen het goud respectievelijk zilver mee naar Middelharnis. Imani de Jong van ZPCH veroverde het brons. Ook op de volgende afstanden, de 200 vrij en 200 wissel ging het goud naar De Schotejil: Sophie de Jonge was de snelste op de 200 vrij (2.25.48) en Elise Tanis op de 200 wisselslag (2.45.52, een PR van 14 seconden!). Hoofdsponsor Speedo had deze laatste afstand dit jaar tot ‘Femke Race’ benoemd (omdat het NR op deze afstand op naam heeft gestaan van Femke Heemskerk, waarnaar de race is vernoemd) en zodoende kreeg Elise door Speedo-directeur Lammie Winters het speciale Femke Race-t-shirt overhandigd. Giorgia Colle (Zeehond ’73) en Bo Souhoka (SG HGN) completeerden het Femke Race-podium. Ook de 200 vrij won Giorgia het zilver, het brons was hier voor Isa Boom (MNC Dordrecht). Op het slotnummer van de dag, de 100 vlinder, bleek Tessa Kooi van ZPC Stadskanaal de snelste in 1.20.84. Elise Tanis en Imani de Jong verdeelden het zilver en brons.

Jongens minioren 5
De jongens minioren 5 begonnen hun toernooi met de 100 rug. Bryan Agterdenbos won met een fraaie voorsprong in 1.14.98 (PR van 4,5 seconden). Voor de tweede plaats was het spannend: Thomas Weening (Oceanus) verraste door vanuit de een-na-snelste serie het zilver op te eisen, 8 honderdsten vóór Brandon van den Berg (Poseidon ’56). Ook de 100 vrij werd een prooi voor Bryan Agterdenbos; Brandon van den Berg won hier het zilver, gevolgd door Maurice Pater van GZVW op de derde plaats. Brandon bleek de snelste minior 5 op de 50 vlinderslag, gevolgd door Bryan Agterdenbos en Thomas Weening.

Meisjes minioren 4 en later
Ook de meisjes minioren 4 en later begonnen hun toernooi met 100 meter rugslag. Britta Koehorst (de Lansingh) maakte haar favorietenrol op dit nummer waar en won het goud in 1.20.76. Mila Geul (Aqua-Novio ’94) en Demi van Hulst (ZV Valkenburg) gingen met zilver en brons naar huis. Op de 100 meter vrije slag veroverden Britta en Mila zilver cq. Brons, maar was het Eva Geilenkirchen die met het goud naar huis ging met een fraai PR van 1.12.04. Deze jonge zwemster (uitkomend voor Zeester Meerval) woont in Zwitserland, maar heeft de Nederlandse nationaliteit en is een weekend overgekomen uit Zwitserland voor deze wedstrijden. Er gaat nog meer ere-metaal naar Zwitserland, want op de 50 vlinder won zij brons. Britta Koehorst won dit nummer in 37.44, het zilver was voor Thirza de Booij.

Jongens minioren 4 en later
Bij de jongens minioren 4 en later was het Tim Korstanje (Aqua-Novio ’94) die alle drie vandaag gezwommen afstanden 50 vrij, 100 school en 100 wissel) op zijn naam wist te schrijven en daarmee zijn broer Nyls, die ook flink wat Jaargang-prijzen in de prijzenkast heeft staan, achterna lijkt te gaan. De 50 meter vrije slag won Tim in een handgeklokte 30.10 (het NR staat ook op 30.10 op naam van Olaf Henselmans en gezwommen op 5 oktober 1997), en op die afstand ging ook het zilver naar Aqua-Novio, met Rens van Beek. Het brons was voor Kenan Cörüz van DWT uit Haarlem. Op de 100 schoolslag was het Luuk Hulleman van ZVV die met het zilver naar huis ging. Het brons was voor Jason van den Berg (Poseidon ’56), die zich als 2004-zwemmer prima staande wist te houden tussen de zwemmer geboren in 2003. Bij de afsluitende 100 wisselslag weer bekende gezichten op het podium: Tim werd hier geflankeerd door Luuk en Kenan die met het zilver resp. brons naar huis gingen.

De uitslagen zijn te vinden op Speedo Jaargang 2013.
Voorlopige inschrijflijsten Speedo Jaargang LZ

door Jos van Kuijeren - 11/02/2013, 10:08 - Bron: LZ 1886 Print Mail een vriend

De organisatie van de Speedo Jaargangwedstrijden op 23 en 24 februari a.s. in Leiden heeft in verband met de enorme belangstelling voor dit evenement de voorlopige plaatsingslijsten gepubliceerd.

Omdat er veel interesse bestaat voor deze wedstrijd, houdt dit in dat een aantal zwemmers niet geplaatst kan worden. De nummers 19 en verder bij de 50, 100 en 200 meternummers, cq. 13 en verder bij de 400 meter-nummers van de voorlopige startlijsten staan in principe reserve en kunnen bij afmeldingen alsnog worden geplaatst.

De voorlopige inschrijflijsten zijn te vinden op livetiming Speedo jaargangswedstrijden.

De startlijsten op deze site zullen regelmatig worden bijgewerkt

[Volgende 3 berichten]

All contents copyright
© Zwemkroniek.com
All rights reserved
25 februari 2006
Jacco Verhaeren denkt het technisch directeurschap bij de KNZB te kunnen combineren met zijn dagelijkse werk als trainer van Pieter van den Hoogenband en als technisch directeur bij NZE. Dat is te lezen in de Volkskrant.
Jacco Verhaeren denkt het technisch directeurschap bij de KNZB te kunnen combineren met zijn dagelijkse werk als trainer van Pieter van den Hoogenband en als technisch directeur bij NZE. Dat is te lezen in de Volkskrant.Jostalgie.nl zwembeelden van toen

WK korte baan Hong Kong 1999 4x100 vrij mannen

In de bezetting Mark Veens, Johan Kenkhuis, Marcel Wouda en Pieter van den Hoogenband levert de Nederlandse ploeg in Hong Kong een wereldprestatie met het behalen van de zilveren medaille op de koningsestafette.


Bekijk de video op Jostalgie.nl