Specials:
NJK kb Amsterdam
WK kb Istanboel
EK kb Chartres

Keerpunt 6 eert Hinkelien Schreuder

door Oene Rusticus - 06/01/2013, 13:27u. - Bron: Keerpunt  

Eind december is het nummer van Keerpunt verschenen. In de nieuwe editie van het magazine voor wedstrijdzwemmers (en trainers, officials, ouders, bestuursleden, supporters, enzovoort) vindt u onder meer een eerbetoon aan Hinkelien Schreuder die tijdens haar loopbaan onder andere 55 Nederlandse titels en een wereldrecord op de 100 meter wisselslag behaalde.

Maar er is ook aandacht voor het besluit van Jacco Verhaeren niet door te gaan als coach bij NTC Eindhoven en als persoonlijk coach van zwemsters als Ranomi Kromowidjojo en Sharon van Rouwendaal. In Keerpunt leest u wat hem heeft doen besluiten te stoppen. Ook spreken we met Marcel Wouda, de opvolger van Verhaeren, over zijn visie op trainen en talentdoorstroming.

Er zijn onlangs in Den Haag en Zwolle twee nieuwe zwembaden geopend die zwemvereniging Racing Club, DSZ, DES en Swol1894 een nieuwe thuisbasis bieden. Beide zwembaden beschikken over een overdekt 50-meterbad met acht banen, inclusief tribunes. Dit maakt het mogelijk in de toekomst in beide zwembaden NKs te huisvesten. Mooie aanwinsten voor de zwemsport!

Ook doen we verslag van het EK korte baan in Chartres waar Joeri Verlinden een medaille behaalde en een aantal Nederlandse Records gebroken werden.

Verder blikken we alvast vooruit naar 2013, met aandacht voor het European Youth Olympic Festival in Utrecht waar jongeren een voorproefje krijgen op de echte Olympische Spelen en is er aandacht voor de vele Serious Request-acties die door zwemverenigingen ondernomen werden.

Nog geen abonnee? Ga nu naar http://keerpunt.sportsmedia.nl/ om een gratis proefnummer aan te vragen.

Andere nieuwsberichten over dit onderwerp:

All contents copyright
© Zwemkroniek.com
All rights reserved
25 februari 2006
Jacco Verhaeren denkt het technisch directeurschap bij de KNZB te kunnen combineren met zijn dagelijkse werk als trainer van Pieter van den Hoogenband en als technisch directeur bij NZE. Dat is te lezen in de Volkskrant.
Jacco Verhaeren denkt het technisch directeurschap bij de KNZB te kunnen combineren met zijn dagelijkse werk als trainer van Pieter van den Hoogenband en als technisch directeur bij NZE. Dat is te lezen in de Volkskrant.Jostalgie.nl zwembeelden van toen

WK korte baan Hong Kong 1999 4x100 vrij mannen

In de bezetting Mark Veens, Johan Kenkhuis, Marcel Wouda en Pieter van den Hoogenband levert de Nederlandse ploeg in Hong Kong een wereldprestatie met het behalen van de zilveren medaille op de koningsestafette.


Bekijk de video op Jostalgie.nl