Specials:
NJK kb Amsterdam
WK kb Istanboel
EK kb Chartres

Selectie gehandicapten zwemmen naar Danish Open

door Jos van Kuijeren - 07/03/2013, 20:09u. - Bron: KNZB  

Nationale selectie gehandicapten zwemmen naar Danish Open
De nationale selectie gehandicapten zwemmen treedt dit weekend aan op de Danish Open in Esbjerg, Denemarken. Voor de Paralympisch kampioenen en hun teamgenoten is dit een goede voorbereiding op de Swim Cup in Eindhoven. Daar kunnen de zwemmers zich kwalificeren voor het WK in Montreal (Canada).

Na de French Open in Amiens in februari is de Danish Open een tweede mogelijkheid voor de Paralympisch kampioenen Marc Evers (goud 100m rugslag S14), Lisette Teunissen (goud 50 meter rugslag) en Michael Schoenmaker (50 meter schoolslag SB3) hun huidige prestaties te toetsen met die van andere internationale toppers. Deelnemers uit een aantal grote landen, Engeland, Duitsland, Rusland, Polen en BraziliŽ, doen mee.

Bondscoach Mark Faber: "Deze wedstrijden in Denemarken passen goed in de voorbereiding op de Swim Cup in Eindhoven begin april. De Swim Cup is voor onze selectie het eerste kwalificatiemoment voor het WK in Montreal (Canada) van 11 tot 17 augustus 2013. Het is goed om tijdens dit toernooi in Denemarken wedstrijdervaring op te doen in een internationaal deelnemersveld. Ē


Op de Danish Open van 8 tot en met 10 maart In Denemarken staan bij de mannen aan de start voor Nederland Michael Schoenmaker, Marc Evers, Simon Boer, Tim van Duuren, Sjaak van den Berg en Matthew de Wit. Bij de vrouwen komen naast Lisette Teunissen ook Lisa den Braber, Chantal Molenkamp, Marije Oosterhuis, Romy Pansters, Magda Toeters, Marlou van der Kulk, Anya Dekker, Chantalle Zijderveld, Manon VermariŽn en Lisa Kruger in actie.

Het team staat onder leiding van bondscoach Mark Faber, assistent coaches Sander Nijhuis en Uli van Us en teammanager Marco van den Brink.

Andere nieuwsberichten over dit onderwerp:

All contents copyright
© Zwemkroniek.com
All rights reserved
15 juni 1970
Tijdens kringkampioenschappen in het Soester natuurbad verbetert Anke Rijnders (13)) het Nederlands record op de 200 vrij van Yvonne van Kuilenburg met 0,1 seconde. De pupil van Wout Gerritse zwemt 2.16.6.
Tijdens kringkampioenschappen in het Soester natuurbad verbetert Anke Rijnders (13)) het Nederlands record op de 200 vrij van Yvonne van Kuilenburg met 0,1 seconde. De pupil van Wout Gerritse zwemt 2.16.6.Jostalgie.nl zwembeelden van toen

WK korte baan Hong Kong 1999 4x100 vrij mannen

In de bezetting Mark Veens, Johan Kenkhuis, Marcel Wouda en Pieter van den Hoogenband levert de Nederlandse ploeg in Hong Kong een wereldprestatie met het behalen van de zilveren medaille op de koningsestafette.


Bekijk de video op Jostalgie.nl