Specials:
NJK kb Amsterdam
WK kb Istanboel
EK kb Chartres

Iris Tjonk en Rafaella van Nee: elk 2 records

door Jos van Kuijeren - 03/03/2013, 19:34u. -

Bij de derde editie van de Amsterdam Talent Cup werden de beste tijden gezwommen op de sprintnummers. Iris Tjonk was twee maal succesvol op de 50 meter rugslag. Eerst verbeterde zij het NR 13 jaar van Esmee Bos (31.40 uit 2009) naar 31.14 en in de finale van de sprint challenge tikte zij aan in 30.84.

Rafaella van Nee bewaarde haar energie voor haar laatste race op de 50 meter schoolslag. De Amsterdamse tikte in de finale aan in 33.26 en verbeterde twee records, die dringend toe waren aan een nieuwe eigenares. Bij de junioren was het record sinds 1987 met 34.65 in handen van Kira Bulten. Destijds was dat een tussentijd van een 100 meter, gezwommen bij de EJK in Rome. Bij de meisjes van 14 jaar was Moniek Nijhuis met 33.37 recordhoudster sinds 1 juni 2002 in Kampen.

Foto's van de huldigingen tijdens de Talent Cup vind je op deze Facebookpagina


Andere nieuwsberichten over dit onderwerp:

All contents copyright
© Zwemkroniek.com
All rights reserved
25 februari 2006
Jacco Verhaeren denkt het technisch directeurschap bij de KNZB te kunnen combineren met zijn dagelijkse werk als trainer van Pieter van den Hoogenband en als technisch directeur bij NZE. Dat is te lezen in de Volkskrant.
Jacco Verhaeren denkt het technisch directeurschap bij de KNZB te kunnen combineren met zijn dagelijkse werk als trainer van Pieter van den Hoogenband en als technisch directeur bij NZE. Dat is te lezen in de Volkskrant.Jostalgie.nl zwembeelden van toen

WK korte baan Hong Kong 1999 4x100 vrij mannen

In de bezetting Mark Veens, Johan Kenkhuis, Marcel Wouda en Pieter van den Hoogenband levert de Nederlandse ploeg in Hong Kong een wereldprestatie met het behalen van de zilveren medaille op de koningsestafette.


Bekijk de video op Jostalgie.nl