Specials:
NJK kb Amsterdam
WK kb Istanboel
EK kb Chartres

Europese Jeugd Kampioenschappen Helsinki 2010


EJK-dagboek: Van Espoo naar Helsinki (12)

(13/07) Het gaat deze keer over koekjes en andere details. Zoals nagels in de juiste kleuren...


Aandacht voor alle details! Foto Patrick Martens

Kriebels
Door Parand Zarekiani
De nederlaag van zondag heeft gelukkig ons ritme en gedrag niet verstoord en van...
Lees verder...

EJK-dagboek: Van Espoo naar Helsinki (11)

(13/07) Oefff.....dat was een zware tegenvaller, de finale WK voetbal. Maar de ploeg van Titus Mennen & Co weet daar mee om te gaan. Van elk sportmoment kun je leren, zeker vlak voordat je eigen toernooi van start gaat. Lees de gevoelens van zwemster Annemarie Worst en de wetenschappelijk benadering van coa...
Lees verder...

EJK-dagboek: Van Espoo naar Helsinki (10)

(11/07) Voor eventjes zijn alle EJK-gangers voetballiefhebbers. Het is een spannende dag en dat is het nog als deze bijdrage wordt geplaatst.

Voorspelling
door Mike Marissen

Toen ik vanochtend wakker werd had ik een heel mooi voorgevoel dat we wereldkampioen worden!
Lees verder...

EJK-dagboek: Van Espoo naar Helsinki (9)

(10/07) Niet alleen in Johannesburg stijgt de spanning. Ook in Helsinki maken de EJK-gangers zich op voor de naderende vijfdaagse. Maartje de Wit en Titus Mennen schrijven daarover in de bijdragen van vanavond.

We mogen bijna ……..
Door Maartje de Wit

Nog maar vier nachtj...
Lees verder...

EJK-dagboek: Van Espoo naar Helsinki (8)

(09/07) Openbaar vervoer, eigen kracht, octopussen en parkieten spelen de hoofdrol in de achtste aflevering van de EJK-jeugd vanuit Helsinki.

Schoonspringen en de Parkiet
Door Dion Dreesens

Deze vrijdag was als elke andere dag. Opstaan net voor 7 uur, ontbijten en daarna...
Lees verder...

EJK-dagboek: Van Espoo naar Helsinki (7)

(08/07) Verhuisdag en feest. Het zijn zo de bijzonderheden in het bestaan van de zwemmers en zwemsters, die zich opmaken voor hun EJK-optreden, dat a.s.woensdag begint. De vertellers zijn deze keer Jovanna Koens en Kees Robbertsen.

Steeds dichterbij!
Door Jovanna Koens

H...
Lees verder...

EJK-dagboek: Van Espoo naar Helsinki (6)

(08/07) Groeien naar topvorm tot in het kleinste detail. Dat is de strekking van deel zes in het EJK-dagboek van vandaag. Maar het gaat over gisteren.

Anticiperen
door Roy Smeenge
Zo, dat was weer een dag. Een best wel relaxte dag voor sommigen onder ons omdat een deel van de gr...
Lees verder...

EJK-dagboek: Van Espoo naar Helsinki (5)

(06/07) De vijfde dag was best bijzonder voor de EJK-selectie (+1) in Finland. Er werd getraind in het wedstrijdbad met de niet uit te spreken en op te schrijven naam Mäkelänrinteen Uintikeskus in Helsinki. Auteurs van vandaag zijn Texelaar Sverre Eschweiler en coach en bespiegelaar Sjoerd Post.

Lees verder...

EJK-dagboek: Van Espoo naar Helsinki (4)

(05/07) Een zwembad in het buitenland is uiteindelijk hetzelfde als thuis. Dus was er op de vierde dag gelegenheid om de Finse sfeer te proeven. Er werd volop gebruik van gemaakt. Maar het zwemleven ging ook door, zoals duidelijk wordt in de coachbijdrage.

Even terug in de tijd ..... een beet...
Lees verder...

EJK-dagboek: Van Espoo naar Helsinki (3)

(04/07) De derde EJK-voorbereidingsdag in het Finse Espoo zit er op. Het dagboekverslag of het weblog wordt deze keer verzorgd door Sylvia Dik en bondscoach Titus Mennen. Een kijkje in de gedachtenwereld van de zwemster en de coach.

Laat iedere dag tellen ……………..
We zijn met z´n allen ...
Lees verder...

EJK-dagboek: Van Espoo naar Helsinki (2)

(04/07) Vanmorgen toen ik wakker werd dacht ik: "WE ZIJN WERELDKAMPIOEN!!" Helaas was dat een droom. Ook al ben ik er wel van overtuigd dat we goed bezig zijn. De weg naar de finale ligt bijna open. Alleen Uruguay is nog een obstakel. Waar vervolgens een ijzersterk Spanje of Duitsland staat te wachten. Dan ...
Lees verder...

EJK-dagboek: Van Espoo naar Helsinki (1)

(03/07) Met grote regelmaat worden er vanuit Finland impressies gestuurd van en door leden van de EJK-zwemploeg, die gisteren is neergestreken in Espoo. Daar wordt de laatste hand gelegd aan de voorbereiding van het EJK-toernooi in Helsinki (14 t/m 18 juli a.s.).

De eerste (reis)dag 2 juli 20...
Lees verder...

EJK-ploeg naar Espoo voor laatste voorbereiding

(02/07) Vandaag vertrok de EJK-ploeg 2010 per vliegtuig vanaf Schiphol naar Helsinki, waar van 9 tot en met 14 juli de wedstrijd en zullen worden gehouden. Voorafgaand aan dat toernooi zetten Sylvia Dik (TriVia), Tamara van Vliet (E.ON-NZA/de Columbiaan), Kira Toussaint (E.ON-NZA/de Dolfijn), Marjolein Deln...
Lees verder...

Informatie

Uitslagen

Live stream Helsinki

Datum en Plaats

14 - 18 juli 2010
Helsinki (Finland)

Internetsite EJK Helsinki

Download Acrobar Reader

All contents copyright
© Zwemkroniek.com
All rights reserved
23 oktober 1987
Bij internationale wedstrijden in Dundee verbetert Mildred Muis (Dedemsvaart AC) het NR op de 200 wissel. Met 2.14.98 is zij een seconde sneller dan haar eigen oude record van de NWK Emmen 1986.
Bij internationale wedstrijden in Dundee verbetert Mildred Muis (Dedemsvaart AC) het NR op de 200 wissel. Met 2.14.98 is zij een seconde sneller dan haar eigen oude record van de NWK Emmen 1986.Jostalgie.nl zwembeelden van toen

WK korte baan Hong Kong 1999 4x100 vrij mannen

In de bezetting Mark Veens, Johan Kenkhuis, Marcel Wouda en Pieter van den Hoogenband levert de Nederlandse ploeg in Hong Kong een wereldprestatie met het behalen van de zilveren medaille op de koningsestafette.


Bekijk de video op Jostalgie.nl