Specials:
NJK kb Amsterdam
WK kb Istanboel
EK kb Chartres

Europese Kampioenschappen korte baan Rijeka (Kroatië) 2008Recordregen nog steeds niet opgedroogd

(14/12) Nog twee Europese records, twee wereldrecords, een wereldbesttijd en een nationaal record heeft u van ons tegoed. Peter Mankoc veroverde in stijl met een ER zijn negende titel op rij op de 100 wissel, Robin van Aggele zwom daarop een prachtig NR. Hugues Duboscq is de nieuwe Europese recordhouder op ...
Lees verder...

Veldhuis goud en Schreuder zilver op 50 vrij

(14/12) In de finale van de 50 vrij pakte Marleen Veldhuis haar vierde gouden plak van het toernooi, Hinkelien Schreuder haar derde. Beide dames, die ooit bij "de Whee" in Goor zwommen, bezorgden zichzelf hiermee een succesvol weekend. Voor Veldhuis is het de zesde titel op de 50 vrij korte baan.
Lees verder...

Zilver voor Heemskerk, WR voor Pellegrini

(14/12) De eerste medaille voor Nederland op de laatste dag in Rijeka is binnen, namelijk een zilveren plak voor Femke Heemskerk op de 200 meter vrije slag korte baan. De winst ging in een wereldrecord naar de Italiaanse Federica Pellegrini.

Marleen Veldhuis en Hinkelien Schreuder plaatsten z...
Lees verder...

Inflatie op recordlijst noopt tot ingrijpen

(14/12) Is de zwemsport gebaat bij de overvloed van records? Moet er ingegrepen worden vooral als het gaat om de badkledingmaterialen.
Onder de kop 'Heimwee naar écht zwemmen' laat teammanager René Dekker zijn licht over de materie schijnen. Vandaag in Telesport, geschreven door Luuk Blijboom.
...
Lees verder...

WR's, ER, NR en goede tijden in laatste series

(14/12) Een wereldrecord voor Amaury Leveaux, een wereldbesttijd voor de Franse mannen 4x50 vrij, een Europees record voor Alexandra Putra, een NR voor Bastiaan Tamminga en fraaie tijden voor de Nederlanders, dat zijn de berichten vanuit Rijeka over de laatste series van het toernooi.

50 vrij...
Lees verder...

Uitslagen

Omega Live Timing


Foto's

Limieten & Ranglijsten

Ranglijsten 25 meterbaan


Datum en Plaats

11-14 december 2008
Rijeka
Kroatië

All contents copyright
© Zwemkroniek.com
All rights reserved
21 februari 1965
Ada Kok (17) waagt zich in Bremen aan de 200 vlinder en zwemt naar 2.25.8. Dat is 3,7 sneller dan het NR van Marianne Heemskerk en een officieus WR op de korte baan.
Ada Kok (17) waagt zich in Bremen aan de 200 vlinder en zwemt naar 2.25.8. Dat is 3,7 sneller dan het NR van Marianne Heemskerk en een officieus WR op de korte baan.Jostalgie.nl zwembeelden van toen

WK korte baan Hong Kong 1999 4x100 vrij mannen

In de bezetting Mark Veens, Johan Kenkhuis, Marcel Wouda en Pieter van den Hoogenband levert de Nederlandse ploeg in Hong Kong een wereldprestatie met het behalen van de zilveren medaille op de koningsestafette.


Bekijk de video op Jostalgie.nl