Specials:
NJK kb Amsterdam
WK kb Istanboel
EK kb Chartres

Nederlandse Junioren Kampioenschappen Drachten 2012André Cats Bokaal wederom voor De Dolfijn

(22/06) Foto's NJK op Kees-Jan van Overbeeke

Voor de vierde maal werd de in 2008 ingestelde André Catsbokaal, inzet van het verenigingsklassement bij NJK korte en lange baan, gewonnen door de ploeg van De Dolfijn. De Amsterdamse selectie heeft daarmee voor het tweede jaar de twee hoofdprijzen...
Lees verder...

Nabeschouwing NK Junioren 4: Kyle Stolk

(21/06) Foto's NJK op Kees-Jan van Overbeeke
Met 7 maal goud op de individuele nummers en zijn aandeel in drie estafette zeges van Eiffel Swimmers PSV was Kyle Stolk de meest succesvolle deelnemer van de NK Junioren in Drachten. Zijn 51.58 op de 100 vrij was volgens de FINA-tabel de beste toernooipre...
Lees verder...

Nabeschouwing NK Junioren 3: Tessa & Ben

(21/06) Foto's NJK op Kees-Jan van Overbeeke
Bij de jongens Junioren 3 géén kampioenschapsrecords en slechts twee zwemmers met hun prestaties boven de 600 punten van de FINA-tabel. De meisjes Junioren 3 beleefden hun laatste NJK. De volgende stap is het NK Jeugd.

Meisjes Junioren 3: Ni...
Lees verder...

Nabeschouwing NK Junioren 2: Marieke & Jorgos

(20/06) Foto's NJK op Kees-Jan van Overbeeke
Bij de meisjes junioren 2 was er een verschillend beeld met aankomende specialisten en de all-rounders. Bij de jongens werd de strijd om de hegemonie voortgezet door de toppers, die zich ook vorig jaar manifesteerden.

Meisjes Junioren 2: Bes...
Lees verder...

Nabeschouwing NK Junioren 1: Marrit &Nyls

(19/06) Foto's NJK op Kees-Jan van Overbeeke
De Speedoklassementen in samenhang met de FINA-puntentabel lveren een mooi beeld van de krachtsverhoudingen en het niveau van de prestaties. Als eerste nabeschouwing de meisjes en jongens junioren 1.
Meisjes Junioren 1: Marrit Steenbergen is iederee...
Lees verder...

Namen, feiten cijfers na drie dagen NJK Drachten

(19/06) Foto's NJK op Kees-Jan van Overbeeke
Na afloop van de negentiende NK junioren op de lange baan constateerde bondscoach Titus Mennen dat het juniorenzwemmen in de lift zit. Een tiental zwemmers kwalificeerde zich voor de vervangende EYOF-wedstrijd en dat moet de basis worden van de EJK-afvaard...
Lees verder...

Uitslagen

Startlijsten & Uitslagen


Ranglijsten

Ranglijsten 50 meterbaan


Datum en Plaats

15 - 17 juni 2012
De Welle
Drachten

All contents copyright
© Zwemkroniek.com
All rights reserved
19 oktober 1935
In het Amsterdamse Sportfondsenbad Oost verbetert Piet Metman het Nederlands record op de 200 meter rugslag. De zwemmer van Het Y laat de klokken stil staan op 2.40.1.
Jostalgie.nl zwembeelden van toen

WK korte baan Hong Kong 1999 4x100 vrij mannen

In de bezetting Mark Veens, Johan Kenkhuis, Marcel Wouda en Pieter van den Hoogenband levert de Nederlandse ploeg in Hong Kong een wereldprestatie met het behalen van de zilveren medaille op de koningsestafette.


Bekijk de video op Jostalgie.nl