Specials:
NJK kb Amsterdam
WK kb Istanboel
EK kb Chartres

WK korte baan Shanghai 2006Ryan Lochte schrijft geschiedenis op de rugslag

(09/04) Twee maal schreef de Amerikaanse zwemmer Ryan Lochte vandaag geschiedenis. Na zijn wereldrecord op de 200 meter wisselslag toonde hij een staaltje van zijn veelzijdigheid op de 200 meter rugslag. In de finale doorbrak hij als eerste zwemmer ter wereld de grens van 1 minuut en vijftig seconden. Via 0...
Lees verder...

Veldhuis wint drie medailles en is niet ontevreden

(09/04) "Ondanks de euforie over het historische wereldrecord op de 4x100 meter vrije slag vertrokken de Nederlandse zwemsters zondag met een onbehaaglijk gevoel uit het Qi Zhong-stadion in Shanghai." Dat schrijft het ANP in de slotbeschouwing na vijf dagen zwemmen. "De vier finaleplaatsen op de slotdag van...
Lees verder...

Veldhuis verliest wereldtitel 50 vrij

(09/04) Marleen Veldhuis is bij de wereldkampioenschappen korte baan in Shanghai haar titel op de 50 meter vrij kwijtgeraakt aan Lisbeth Lenton. De Australische snelde in een tijd van 0.23.97 naar de winst.

Veldhuis moest in 0.24.25 genoegen nemen met het brons. Haar persoonlijk record staa...
Lees verder...

Uitslagen & Programma

Internetpagina organisatie


Limieten & Ranglijsten

Limieten WK Shanghai
Ranglijsten 25 meterbaan


Datum en Plaats

5-9 april 2006
Shanghai (China)

All contents copyright
© Zwemkroniek.com
All rights reserved
19 oktober 1935
In het Amsterdamse Sportfondsenbad Oost verbetert Piet Metman het Nederlands record op de 200 meter rugslag. De zwemmer van Het Y laat de klokken stil staan op 2.40.1.
Jostalgie.nl zwembeelden van toen

WK korte baan Hong Kong 1999 4x100 vrij mannen

In de bezetting Mark Veens, Johan Kenkhuis, Marcel Wouda en Pieter van den Hoogenband levert de Nederlandse ploeg in Hong Kong een wereldprestatie met het behalen van de zilveren medaille op de koningsestafette.


Bekijk de video op Jostalgie.nl