Specials:
NJK kb Amsterdam
WK kb Istanboel
EK kb Chartres

Wereld Kampioenschappen zwemmen Shanghai 2011


Column Ranomi Kromowidjojo in Telesport

(19/08) Na afloop van de WK reisde Ranomi Kromowidjojo met haar familie rond in Zuid-Oost China. Over haar ervaringen vertelt zij in haar column in De Telegraaf.


Afgelopen zaterdag zette ik eindelijk weer voet op Nederlandse bodem. Meer dan vijf weken lang was ik in China voor de were...
Lees verder...

Lotto feliciteert Ranomi Kromowidjojo

(13/08) Ranomi Kromowidjojo werd vanochtend verrast op Schiphol door de manager Sport & Goede Doelen van De Lotto, Rieneke van de Laar, die haar stond op te wachten met bloemen en een cheque van 5.750 euro om haar te feliciteren met haar bijzondere prestaties tijdens het WK zwemmen in Shanghai.

Lees verder...

Meest gelezen artikelen over WK Shanghai

(07/08) Over de wereldkampioenschappen zwemmen 2011 zijn op Zwemkroniek.com heel veel berichten geplaatst, 95 tot nu om precies te zijn. Voor de redactie is het erg interessant om te kijken welke artikelen nu het vaakst gelezen zijn.

We hebben een opvallende winnaar: Thijs Zonneveld schreef ...
Lees verder...

Missy Franklin geeft visitekaartje af op 100 vrij

(07/08) Melissa Franklin heeft zaterdagavond tijdens de Amerikaanse langebaankampioenschappen in Palo Alto op niet misverstane wijze duidelijk gemaakt dat zij volgend jaar tijdens de Olympische Spelen van Londen ook op de 100 meter vrije slag een medaillekandidate is.

Het 16-jarige talent w...
Lees verder...

Zwemmen in De Pers:Schoolslag? Rugslag? Schrappen!

(02/08) Het WK zwemmen in Shanghai was er niet alleen voor de liefhebbers, maar ook voor de leken. Vanuit die invalshoek schreef Thijs Zonneveld een column in De Pers van maandag 1 augustus. Best lachen om zijn mening. Lees en oordeel zelf.

Schoolslag? Rugslag? Schrappen!
Het regende w...
Lees verder...

Swimjos in Shanghai: Pianist in een zwembad

(02/08) De sluitingsceremonie van de 14e FINA-wereldkampioenschappen riep herinneringen op aan het soortgelijke feest bij de Olympische Spelen in Beijing. In het stadion waar de schoonspringwedstrijden werden gehouden was het wederom een feest voor oog en oor.

“Water” was het allesomvattende...
Lees verder...

Zwemploeg: Meer troeven dan in 'periode-Hoogenband'

(01/08) Aan het eind van de wereld kampioenschappen, maken het ANP en de NOS met Jacco Verhaeren de balans op van de behaalde resultaten.

Vier jaar geleden steunde de Nederlandse zwemequipe louter op de estafettezwemsters en Pieter van den Hoogenband, die in de herfst van zijn carrière nog e...
Lees verder...

Tien zwemmers voldoen aan olympische limiet

(31/07) Tijdens de wereldkampioenschappen zwemmen in Shanghai hebben tien Nederlandse zwemmers een individuele olympische nominatie behaald.

Het gaat om Ranomi Kromowidjojo, Marleen Veldhuis, Femke Heemskerk, Moniek Nijhuis, Sharon van Rouwendaal, Sebastiaan Verschuren, Joeri Verlinden, Lenna...
Lees verder...

Informatie WK

WK ploeg Nederland

Uitslagen WK

Omega Live Timing

Datum en Plaats WK

WK zwemmen Shanghai
24 - 31 juli 2011
Shanghai (China)

Internetsite WK Shanghai

Download Acrobar Reader

All contents copyright
© Zwemkroniek.com
All rights reserved
23 oktober 1987
Bij internationale wedstrijden in Dundee verbetert Mildred Muis (Dedemsvaart AC) het NR op de 200 wissel. Met 2.14.98 is zij een seconde sneller dan haar eigen oude record van de NWK Emmen 1986.
Bij internationale wedstrijden in Dundee verbetert Mildred Muis (Dedemsvaart AC) het NR op de 200 wissel. Met 2.14.98 is zij een seconde sneller dan haar eigen oude record van de NWK Emmen 1986.Jostalgie.nl zwembeelden van toen

WK korte baan Hong Kong 1999 4x100 vrij mannen

In de bezetting Mark Veens, Johan Kenkhuis, Marcel Wouda en Pieter van den Hoogenband levert de Nederlandse ploeg in Hong Kong een wereldprestatie met het behalen van de zilveren medaille op de koningsestafette.


Bekijk de video op Jostalgie.nl