Specials:
NJK kb Amsterdam
WK kb Istanboel
EK kb Chartres

NK lange baan Amersfoort 2002



Van Aggele en Van Schaik onderscheiden op NK

(24/04) Op de laatste dag van de Nederlandse Kampioenschappen in Amersfoort zijn Robin van Aggele en Lenneke van Schaik door de organiserende vereniging AZ&PC onderscheiden als meest veelbelovende zwemmers van de kampioenschappen. Deze aanstormende talenten zijn door de organisatie nog eens extra in het zon...
Lees verder...

Dappere Duitser is zeer welkom

(24/04) Nog een paar weken en dan hoopt zwemmer Mitja Zastrow (25) zijn Duitse paspoort in te ruilen voor een Nederlands exemplaar. ,,In Duitsland zijn ze nog boos.'' Over een sportieve vlucht naar Nederland. Dit verhaal stond afgelopen maandag in het NRC Handelsblad en werd geschreven door Mark Hoogstad ...
Lees verder...

Miniploeg naar EJK in Linz

(22/04) De ploeg voor de Europese juniorenkampioenschappen in Linz is op de laatste dag toch nog aangevuld met twee meisjes. Na de Grand Prixwedstrijden in Amsterdam en Dordrecht waren alleen Lenneke van Schaik, Robin van Aggele, John Keetman en Linda Bank min of meer zeker van een of meerdere startbewijzen...
Lees verder...

Zwemploeg voor Berlijn nog niet compleet

(22/04) Direct na de zondagfinales maakt Ad Roskam namens de KNZB de namen bekend van de nationale zwemafvaardiging voor de Europese Kampioenschappen in Berlijn (29 juli tot en met 4 augustus).

De mannenploeg bestaat uit Pieter van den Hoogenband, Joris Keizer, Klaas Erik Zwering, Ewout Holst...
Lees verder...

TZA winnaar, PSV grote verliezer

(22/04) Grote winnaar wat betreft het binnenhalen van nationale titels en zilver en brons in Amersfoort was TZA Amsterdam. Liefst twaalf keer legde een pupil van trainer Fedor Hes de lange weg af naar het erepodium (Chantal Groot 4, Robin van Aggele 3, Johan Kenkhuis 2, Thijs van Valkengoed 2 en Ewout Holst...
Lees verder...

Het wordt hoog tijd dat Keizer een 52'er zwemt

(22/04) Joris Keizer behaalde in Amerfoort de nationale titel op de 100 meter vlinderslag . ,,Het wordt hoog tijd dat ik een 52'er zwem'', vertelde hij aan NRC-redacteur Mark Hoogstad.

(-) Zijn website (www.joriskeizer.com) is inmiddels ter ziele. ,,Geen tijd en geen zin meer'', luidt het...
Lees verder...

Voorlopige geplaatsten EK en EJK

(19/04) De Nederlandse Kampioenschappen van Amersfoort zijn de laatste plaatsingsmogelijkheid voor de Europese Kampioenschappen in Berlijn, en de Europese Jeugd Kampioenschappen in Linz (Oosenrijk). Tot nu toe zijn de volgende zwemmers hiervoor geplaatst:

Europese Kampioenschappen Berlijn Lees verder...

Uitslagen & Foto's

Uitslagen dag 1 series
Uitslagen dag 1 finales
Uitslagen dag 2 series
Uitslagen dag 2 finales
Uitslagen dag 3 series
Uitslagen dag 3 finales
Uitslagen dag 4 series
Uitslagen dag 4 finales

Foto's NK Amersfoort


Limieten & Ranglijsten

Limieten NK Amersfoort
Ranglijsten 25 meterbaan


Datum en Plaats

18-21 april 2002
Amersfoort

All contents copyright
© Zwemkroniek.com
All rights reserved




25 april 1970
De 16-jarige Ton van Klooster doorbreekt als eerste Nederlander de 17 minutengrens op de 1500 meter vrije slag (korte baan). Met een tijd van 16.56.7 verzekert hij zich van uitzending naar de EK in Barcelona.
De 16-jarige Ton van Klooster doorbreekt als eerste Nederlander de 17 minutengrens op de 1500 meter vrije slag (korte baan). Met een tijd van 16.56.7 verzekert hij zich van uitzending naar de EK in Barcelona.



Jostalgie.nl zwembeelden van toen

WK korte baan Hong Kong 1999 4x100 vrij mannen

In de bezetting Mark Veens, Johan Kenkhuis, Marcel Wouda en Pieter van den Hoogenband levert de Nederlandse ploeg in Hong Kong een wereldprestatie met het behalen van de zilveren medaille op de koningsestafette.


Bekijk de video op Jostalgie.nl