Specials:
NJK kb Amsterdam
WK kb Istanboel
EK kb Chartres

Europese Kampioenschappen korte baan Chartres 2012EK Chartres 2012 voor 'limiethalers' en OTT

door Jos van Kuijeren - 30/10/2012, 12:05 - Bron: KNZB Print Mail een vriend

De Nederlandse ploeg, die zal deelnemen aan de Europese Kampioenschappen korte baan (22 t/m 25 november 2012) in Chartres zal bestaan uit 3 zwemmers en 8 zwemsters.

De samenstelling van de afvaardiging is gebaseerd op twee criteria. Voor deelname waren limieten vastgesteld en daaraan hebben voldaan Joeri Verlinden (100 vlinder), Joost Reijns (100 en 200 vrij), Wendy van der Zanden (200 wissel), Sharon van Rouwendaal (200 rug) en Kira Toussaint (50 en 100 rug).


V.l.n.r. Sharon van Rouwendaal, Kira Toussaint en Wendy van der Zanden. Foto Ton van Veen

Ervaring opdoen
Een andere criterium is het laten opdoen van internationale ervaring voor leden van het Olympic Talent Team. Daarom hebben ook Dion Dreesens, Cynthia Verkaik, Esmée Bos, Maaike de Waard, Denise van Ark en Rosa Veerman een uitnodiging ontvangen voor het toernooi in Frankrijk. Daarmee wordt de vorig seizoen ingeslagen weg in het kader van Talentwikkeling voortgezet.

Geen clementie voor laatbloeiers of zij, die de limieten net misten
Duidelijk is dat Technisch directeur Jacco Verhaeren in samenspraak met bondscoach Jeugd en Junioren heeft gekozen voor het principe limiet=limiet. Voor oudere zwemmers is daarom deze keer geen ruimte om hun ontwikkeling internationaal te testen. Zij zullen zich in de komende tijden in Nederland moeten bewijzen.

Een uitdaging voor bijvoorbeeld de 22-jarige sprinter Jasper van Mierlo (0,11 boven EK-limiet 50 vrij) of de even oude laatbloeiers Anouk Elzerman (knappe 1.07.89 op 100 school) en Sébas van Lith (200 school en 200 wissel). Ook voor de 28-jarige Rieneke Terink (vorig jaar EK-finaliste op de 200 en 400 vrij en dichtbij de normen) is er geen clementie. De 53.38 van Maud van der Meer op de 100 vrij was evenmin goed voor een ticket naar Frankrijk. Bij de wereldbekerwedstrijden in Stockholm en Moskou was zij met deze tijd tweede geworden zijn, in Berlijn vierde. Zij bleef 0.05 boven de gestelde eis.

Ook het jeugdige talent Kyle Stolk is niet geselecteerd.

Terug naar het overzicht

All contents copyright
© Zwemkroniek.com
All rights reserved
12 december 1998
In Sheffield schrijft een Nederlandse mannenkwartet geschiedenis. Mark Veens (foto), Johan Kenkhuis, Stefan Aartsen en Pieter van den Hoogenband winnen bij de EK korte baan de 4x50 vrij en zwemmen een officieus wereldrecord van 1.26.99.
In Sheffield schrijft een Nederlandse mannenkwartet geschiedenis. Mark Veens (foto), Johan Kenkhuis, Stefan Aartsen en Pieter van den Hoogenband winnen bij de EK korte baan de 4x50 vrij en zwemmen een officieus wereldrecord van 1.26.99.Jostalgie.nl zwembeelden van toen

WK korte baan Hong Kong 1999 4x100 vrij mannen

In de bezetting Mark Veens, Johan Kenkhuis, Marcel Wouda en Pieter van den Hoogenband levert de Nederlandse ploeg in Hong Kong een wereldprestatie met het behalen van de zilveren medaille op de koningsestafette.


Bekijk de video op Jostalgie.nl