Specials:
NJK kb Amsterdam
WK kb Istanboel
EK kb Chartres

LZ 1886 levert topprestatie met Speedo Jaargang

door Jos van Kuijeren - 26/02/2012, 23:59u. -

Ook op de tweede dag van de Speedo Jaargangwedstrijden sneuvelden de PR’s bij bosjes. De zwemmers werden welkom geheten door Topsport Leiden-coördinator Tjeerd Scheffer, die onder de indruk was van het niveau van de zwemmers en de ambiance in het zwembad. Een topprestatie van het LZ 1888 organisatieteam! Een overzicht van de prijswinnaars van vanmiddag door Robert van Vuuren.

Jongens minioren 6
De wedstrijd begon met sprintgeweld van de jongens minioren 6, de 50 meter vrije slag. Dennis Weening van Oceanus was gisteren al de snelste op de 100 vrij en ook op de 50 vrij was hij de rapste (28.37), al was de strijd met Tyrese Wilson van De Fuut zeer spannend en het verschil slechts 0.03 seconde! Axel Hanning van ZPC Stadskanaal bezette de derde plaats. Op het langste vrije slag-nummer van de dag, de 400 vrij, was hij wel de snelste en dook hij voor het eerste onder de 5-minutengrens met een PR van 4.57.96. Martin Ruiter van De Houtrib was een seconde later binnen; nummer drie Ruden de Ridder (SG Zeeuwse Kust) volgde op gepaste afstand. Behalve vrije slag werd er ook rug- en schoolslag gezwommen, waarbij het podium er qua gezichten opeens heel anders uitzag. De 100 rug was een prooi voor Robin van Bommel van Zeester-Meerval, in een fraai PR van 1.10.62. Ook nummer 2 en 3, Jari Groenhart van Aqua ’68 en Anne Schuurmans van ZPC Bikkel Hoogeveen zetten hun PR flink scherper. Op de 100 meter schoolslag verraste Vincent de Munter door vanuit baan 1 naar de overwinning te snellen. Zijn 1.22.51 betekende een PR van bijna 4 seconden. Thom Delno van De Rijn en Juri Dijkstra van TriVia bezetten de tweede en derde plaats. Op de afsluitende 100 meter wisselslag konden de alleskunners van start. Dennis Weening won de race in 1.13.56 voor Vincent de Munter en Axel Hanning, die daarmee zijn vijfde medaille van het weekend op kon halen.

Meisjes minioren 5
Ook de meisjes minioren 5 mochten op 5 afstanden aantreden. Claire Verkijk (WVZ) startte er op drie, en haalde met drie gouden medailles de volle buit binnen. Op de 50 meter vrije slag dook zij voor het eerst onder de 30-seconden grens met 29.91. Loulou Janssen van De Columbiaan en Marit de Lau van Tempo Valkenswaard haalden het zilver en brons op. Ook de 100 rug werd gewonnen door de WVZ-kei, met Indy Jongman (Zeester-Meerval) op de tweede en Loulou Janssen op de derde plaats. De 100 meter schoolslag werd in 1.23.92 gewonnen door de jarige WVZ-zwemster Inge Vieveen, die ook de 400 meter vrije slag op haar naam schreef ( en zichzelf daarmee een mooi verjaardagscadeau bezorgde). Op de 100 meter schoolslag werd zij op het podium geflankeerd door Marieke Wildeboer (GZVW) en Irene Frederiks (Berkelduikers). Op de 400 meter vrije slag werd hard gezwommen (de nummers 1 t/m 5 van de uitslag verbeterden hun inschrijftijd met gemiddeld 25 seconden!) en was het spannend voor de plaatsen 2 en 3. Uiteindelijk bleek LZ 1886-zwemster Sanne Heemskerk 0.06 seconden sneller dan Storm Willemsen van DWK. Bij de afsluitende 100 wissel waren er weer bekende gezichten op het podium: Claire Verkijk, Loulou Janssen en Inge Vieveen verdeelden hier de medailles.

Jongens minioren 5
De jongens minioren 5 (2001) hadden drie afstanden op het programma staan. Zij begonnen hun dag met de 100 meter wisselslag. Jelle Smid uit Beek bij Nijmegen verraste iedereen door vanuit de tweede serie naar de overwinning te zwemmen in 1.18.33, een pr van 6 seconden. Pim Verdaasdonk en Jeroen Aerssens hadden hier in serie 3 geen antwoord op, maar gingen wel met zilver respectievelijk brons naar huis. Op de 100 meter schoolslag was de winnaar juist geen grote verrassing: Rick Bulman van Hieronymus was als snelste ingeschreven en maakte de favorietenrol waar. Hij won met 4 seconden voorsprong voor Marcel Delfstra (De Granaet) en Pim Verdaasdonk. Pim kon op de afsluitende 50 meter vrije slag ook een medaille ophalen, en was daarmee de enige minior 5 die deze middag drie keer op het podium stond. Hij won brons op deze afstand; het zilver was voor Sander Crooijmans (De Rijn) terwijl Luc Kroon van Ed-Vo met de gouden medaille (en de Breeze Rider die door sponsor Speedo voor alle winnaars ter beschikking was gesteld) naar huis ging.

Meisjes minioren 4 en later
Ook de jongste meisjes (2002 en later) begonnen hun zwemmiddag met de 100 meter wisselslag. Dit nummer werd gewonnen door Sophie de Jonge (De Duck) in een PR van bijna 5 seconden, 1.23.06. Bo Souhoka van SG HGN en Imani de Jong (ZPCH) legden beslag op plaats 2 en 3. Ook op de 100 meter schoolslag stonden Sophie (1.34.08) en Bo op de bovenste twee treden van het ereschavot. De bronzen medaille ging naar Carolien Beckers van Eurode Kerkrade. De dames sloten het toernooi sprintend af met de 50 vrij. Danique Bernard was het snelste heen en weer in 33.08. De strijd om het zilver en brons was spannend: slechts 0.02 seconde scheidde Imani de Jong en Sopie de Jonge.

Jongens minioren 4 en later
De jongste jongens (2002 en later) begonnen met de 100 meter vrije slag. Bryan Agterdenbos van De Devel gooide de rem los, slechtte voor het eerst de 1.10-grens en deed dat meteen maar goed ook: 1.07.64. Brandon van den Berg (Poseidon ’56) en Maurice Pater (GZVW) volgden op gepaste afstand. Ook op de vlinderslag stonden Agterdenbos (35.89) en Van den Berg op plaats 1 en 2. Thomas Weening van Oceanus completeerde hier het podium als derde. Brandon van den Berg was er echter op gebrand toch met een gouden medaille naar huis te gaan, en slaagde hier in op het afsluitende nummer, 100 meter rugslag. Na een spannende strijd (het verschil was slechts 0.05) won hij, gevolgd door Bryan Agterdenbos en Maurice Pater.

De uitslagen zijn te vinden op Jaargang2012.

Kees-Jan van Overbeeke heeft zijn camera weer het nodige werk laten doen; de resultaten zijn te zien zijn via zwemfoto's.

Andere nieuwsberichten over dit onderwerp:

All contents copyright
© Zwemkroniek.com
All rights reserved
5 juni 1982
Annemarie Verstappen lost Annelies Maas af op de recordlijst 200 meter wisselslag. Bij wedstrijden in Bratislava is zij met 2.19.65 bijna 0,3 seconde sneller en bewijst daarmee haar veelzijdigheid.
Annemarie Verstappen lost Annelies Maas af op de recordlijst 200 meter wisselslag. Bij wedstrijden in Bratislava is zij met 2.19.65 bijna 0,3 seconde sneller en bewijst daarmee haar veelzijdigheid.Jostalgie.nl zwembeelden van toen

WK korte baan Hong Kong 1999 4x100 vrij mannen

In de bezetting Mark Veens, Johan Kenkhuis, Marcel Wouda en Pieter van den Hoogenband levert de Nederlandse ploeg in Hong Kong een wereldprestatie met het behalen van de zilveren medaille op de koningsestafette.


Bekijk de video op Jostalgie.nl