Specials:
NJK kb Amsterdam
WK kb Istanboel
EK kb Chartres

Minioren genieten van Speedo Jaargangswedstrijden

door Jos van Kuijeren - 24/02/2013, 23:57u. - Bron: Robert van Vuuren  

Ook op de tweede dag van de Speedo Jaargangwedstrijden waren de minioren lekker op dreef en sneuvelden vele persoonlijke records. ZK-redacteur Jos van Kuijeren reikte de prijzen uit en ook hij genoot weer van dit zo ontspannen georganiseerde toernooi van LZ 1886 onder de bezielende leiding van Robert van Vuuren, Lien Sierag en scheidsrechter Paul Chaudron. Het geheel werd vakkundig aan elkaar gepraat door Marcel Sieval, de opvolger van Maarten van Bergen. Aqua-Novio'94 had met 19 medailles de meest succesvolle verenigingsafvaardiging.

Hieronder een overzicht van de prijswinnaars die Swimjos de hand kon schudden.

Jongens minioren 6
De wedstrijd werd geopend met het 50 meter vrije slag sprintgeweld van de oudste jongenscategorie, de minioren 6. Luc Kroon van Ed-Vo bleek de rapste met 28.93, voor Pim Verdaasdonk (SBC 2000) en Rick Bulman (Hieronymus). Ook op de volgende afstand, de 100 rug, kon Luc de gouden medaille (en de door Speedo aan iedere eerste prijswinnaar ter beschikking gestelde rugzak) in ontvangst nemen. Op dit nummer werd hij geflankeerd door Sander Crooijmans (VZC E&P) en Jelle Smid (Aqua-Novio ’94). Op de 400 vrij was het spannend: Jelle Smid en Rick Bulman lagen vlak bij elkaar, totdat beide heren na 350 meter stopten… Gelukkig herstelden ze hun fout snel en werd de laatste 50 meter nog flink spannend. Uiteindelijk had Jelle Smid de snelste eindsprint. Beide heren eindigden uiteindelijk nog wel onder de ‘magische’ 5 minuten-grens (4.58.13 om 4.58.86). Thomas Jansen (WVZ) finishte als derde. Rick verwerkte de teleurstelling gelukkig snel en eiste op de 100 meter schoolslag het goud op in 1.23.02. Pim Verdaasdonk en Marcel Delfstra (Orca) stonden naast hem op het podium. Op de afsluitende 100 wissel was het weer Jelle Smid die het goud opeiste na een spannende strijd met Pim Verdaasdonk. Jeroen Aerssens completeerde hier het podium.

Meisjes minioren 5
Gisteren domineerden Sophie de Jonge en Elise Tanis van ZC De Schotejil de afstanden bij de meisjes minioren 5, en ook vandaag zetten zij deze lijn voort. Op de 50 vrij stonden de dames samen op het podium, Sophie als winnares (30.84) en Elisa als derde. Imani de Jong (ZPCH) eiste het zilver op. Elise ging met het goud op de 100 rug naar huis (1.16.44), op het podium geflankeerd door Bo Souhoka (SG HGN) en Danique Bernard (Ed-Vo). Op de 100 school werd zij op het hoogste treetje weer ‘afgelost’ door Sophie (een fraai PR met 1.24.86), met wederom zilver voor Bo, het brons ging naar Isa Boom (MNC Dordrecht). Op de lange afstand, de 400 vrij, was het wederom Sophie die het goud veroverde (5.08.97), met Tessa Kooi (ZPC Stadskanaal) en Giorgia Colle (de Zeehond ’73) als tweede en derde. De afsluitende 100 wissel werd weer opgeëist door Elise in 1.16.89, Bo Souhoka en Giorgia Colle wonnen zilver en brons.

Jongens minioren 5
Bryan Agterdenbosch (MNC Dordrecht) en Brandon van den Berg (Poseidon ’56) deden gisteren al goede zaken en ook vandaag waren beide heren weer veelvuldig op het podium te zien. De dag werd geopend met de 100 meter wisselslag, die door Bryan op zijn naam geschreven werd in een tijd van 1.15.37. Brandon werd tweede, het brons was voor Thomas Weening (Oceanus). Op het volgende nummer, de 100 schoolslag, waren de rollen omgedraaid en stond Brandon op het hoogste schavot (1.26.43), met Bryan als tweede. Alex van Waveren (ZV Waterland) completeerde het podium. Ook op de afsluitende 50 meter vrije slag was Brandon de snelste in 0.29.56, en dook voor het eerst onder de 30 seconden. Bryan werd wederom tweede, terwijl Brandon’s clubgenoot Sebastiaan Bal het podium compleet maakte en het brons mee terug nam naar Ridderkerk.

Meisjes minioren 4 en later
Ook de meisjes minioren 4 en later begonnen hun dag met de 100 meter wisselslag. Britta Koehorst (De Lansingh)won dit nummer in 1.20.70. Tweede werd Eva Geilenkirchen (wonend in Zwitserland, maar in Nederland zwemmend voor Zeester Meerval), derde Mila Geul (Aqua-Novio ’94). Op de 100 meter schoolslag was exact hetzelfde podium te zien, waarbij vooral de tijdsverbeteringen van Britta (ruim 6 seconden) en Eva (bijna 9 seconden) opvielen! Ook op de laatste afstand, de 50 meter vrije slag, was het goud voor Britta Koehorst, die hiermee haar vijfde gouden medaille van het weekend won. Mila Geul en Amber Celie (Oceanus) wonnen het zilver resp. brons.

Jongens minioren 4 en later
Gisteren won Tim Korstanje (Aqua-Novio ’94) al drie keer goud, en ook vandaag was het weer drie keer ‘raak’! Tim wist hiermee alle afstanden op zijn naam te schrijven, een prestatie van formaat. Op de 100 meter vrije slag won clubgenoot Rens van Beek het zilver, Kenan Cörüz (DWT) het brons. Kenan stapte op de 50 vlinder een trapje hoger en won het zilver, Jason van den Berg (Poseidon ’56) kon niet achterblijven bij grote broer Brandon en won het brons, maar was wel de snelste zwemmer van 2004 tussen veel zwemmers uit 2003, dus wie weet volgend jaar…! Op de afsluitende 100 rug was, naast het zesde goud van Tim Korstanje, het podium voor Juliuan Stok (De Devel), Rens van Beek maakte het podium compleet.

De uitslagen zijn te vinden op Speedo Jaargangswedstrijden Leiden.
Andere nieuwsberichten over dit onderwerp:

All contents copyright
© Zwemkroniek.com
All rights reserved
14 juli 1963
Op 'quatorze juillet' verbetert Klenie Bimolt op de tweede dag van de internationale wedstrijden in Parijs twee keer het NR op de 100 m.schoolslag: 1.20.1 en 1.19.0. Ada den Haan (1.21.1 vier jaar eerder) is recordhoudster af.
Op 'quatorze juillet' verbetert Klenie Bimolt op de tweede dag van de internationale wedstrijden in Parijs twee keer het NR op de 100 m.schoolslag: 1.20.1 en 1.19.0. Ada den Haan (1.21.1 vier jaar eerder) is recordhoudster af.Jostalgie.nl zwembeelden van toen

WK korte baan Hong Kong 1999 4x100 vrij mannen

In de bezetting Mark Veens, Johan Kenkhuis, Marcel Wouda en Pieter van den Hoogenband levert de Nederlandse ploeg in Hong Kong een wereldprestatie met het behalen van de zilveren medaille op de koningsestafette.


Bekijk de video op Jostalgie.nl