Specials:
NJK kb Amsterdam
WK kb Istanboel
EK kb Chartres

We gaan weer voor de 1e ronde zwemcompetitie!

door Jos van Kuijeren - 28/09/2012, 17:05u. -

Dit weekend vindt de eerste ronde in de E.ON-zwemcompetitie plaats. Er hebben 288 verenigingen ingeschreven met in totaal 306 ploegen. In de vier landelijke klassen zijn dat 101 teams, onderverdeeld in Hoofdklasse 15, A-klasse 30, B-klasse 29 en C-klasse 27.

De overige 205 teams zijn ondergebracht in telkens drie afdelingen van de in totaal 5 districten.

Door het hanteren van de leeftijdsgroepen wordt het eindresultaat meer en meer de afspiegeling van het verenigingsniveau in de breedte. Positief is ook dat er geen grote verschillen in programma-onderdelen zijn in de vier landelijke divisies.


Net als in voorgaande jaren is het telkens weer gissen naar de krachtsverhoudingen. In de hoogste divisie is 13-voudig kampioen De Dolfijn wederom favoriet. In de competitie gaat het om de bezetting van alle leeftijdsgroepen, hoewel het gemis in de ene groep gecompenseerd worden door uitzonderlijke kracht in de andere. Vaak is of de aan- of afwezigheid van sterke senioren of die van talentrijke minioren de bepalende factor.

Overschrijvingen of verenigingsconflicten kunnen het competitielandschap volledig veranderen. Soms is het gewoon afgelopen met een vereniging als de doorstroming stagneert. Op papier heeft bijvoorbeeld DWK een flinke aderlating ondergaan, waardoor de Barnevelders voor het eerst in zeg maar 25 jaar geen rol van betekenis lijken te gaan spelen. Het ontbreken van het vertrouwde ‘kippengeluid’ bij de estafettekampioenschappen afgelopen zondagmiddag was daarvan een eerste signaal.

Eiffel Swimmers PSV kan bogen op een brede selectie, dat werd duidelijk bij de NK estafette in eigen bad. Velen daarvan zullen echter wegens andere belangen ontbreken in de competitie. Desondanks is de verwachting dat er genoeg kwaliteit overblijft om een woordje mee te spreken.

Net als in de voorgaande jaren voorziet zwemkroniek.com de volgers van een actuele tussenstand. Ook dit jaar hebben wij naast de landelijke Hoofdklasse, A, B en C competitie, aandacht voor de districtscompetities.
Graag geeft zwemkroniek.com weer de mogelijkheid om de standen zelf in te gaan voeren. Het is een service, die al sinds 2001 bestaat.

Het geeft niet dat die totalen officieus zijn, want ze dienen als actuele informatie naar alle deelnemers toe.

Mochten er nog vragen zijn dan kun je uiteraard mailen naar Jos van Kuijeren. Hij stelt ook het posten of sturen van pdf-uitslagen zeer op prijs. Voor vragen over het zelf toevoegen van uitslagen en/of standen kun je terecht bij Oene Rusticus.

Na de finalewedstrijd op 31 maart was dit de eindstand in de hoogste klasse: 1. De Dolfijn 90 punten, 2. DWK 79, 3. AZ&PC 74, 4. De Columbiaan 73, 5. Eiffel Swimmers PSV 70
6. De Dinkel 62, 7. TriVia 55 en 8. WVZ 49

ZPC Bikkel Hoogeveen, Orca, MNC Dordrecht en DAW namen de plaatsen 9 t/m 12 in.

De nieuwkomers zijn oude bekenden: DZ&PC, Zeester-Meerval en SG Hellas/Glana/Nimo

Andere nieuwsberichten over dit onderwerp:

All contents copyright
© Zwemkroniek.com
All rights reserved
5 juni 1982
Annemarie Verstappen lost Annelies Maas af op de recordlijst 200 meter wisselslag. Bij wedstrijden in Bratislava is zij met 2.19.65 bijna 0,3 seconde sneller en bewijst daarmee haar veelzijdigheid.
Annemarie Verstappen lost Annelies Maas af op de recordlijst 200 meter wisselslag. Bij wedstrijden in Bratislava is zij met 2.19.65 bijna 0,3 seconde sneller en bewijst daarmee haar veelzijdigheid.Jostalgie.nl zwembeelden van toen

WK korte baan Hong Kong 1999 4x100 vrij mannen

In de bezetting Mark Veens, Johan Kenkhuis, Marcel Wouda en Pieter van den Hoogenband levert de Nederlandse ploeg in Hong Kong een wereldprestatie met het behalen van de zilveren medaille op de koningsestafette.


Bekijk de video op Jostalgie.nl