Specials:
NJK kb Amsterdam
WK kb Istanboel
EK kb Chartres

Olympische Spelen Athene 2004


Barendrecht heeft ‘Inge de Bruijn Sportfondsenbad’

door Jos van Kuijeren - 02/09/2004, 16:53 - Bron: Gemeente Barendrecht Print Mail een vriend

Eerbetoon aan Olympische zwemheldin Inge de Bruijn:

Foto:Speedo Nederland

Het Barendrechtse zwembad Carnissebad is vanmiddag (donderdag 2 september) tijdens de huldiging van de Olympische zwemheldin Inge de Bruijn worden omgedoopt tot ‘Inge de Bruijn Sportfondsenbad’. Daarmee kreeg het zwembad definitief een nieuwe naam. Ook tot verrassing van haar zelf mocht de Olympische heldin, opgegroeid en nog steeds woonachtig in Barendrecht, de nieuwe naam van het zwembad zelf onthullen. De nieuwe naam van het zwembad is een cadeau van de gemeente Barendrecht aan Inge de Bruijn, die tijdens de Olympische Spelen van Athene vier medailles won: 1 gouden, 1 zilveren en 2 bronzen. Tijdens de Olympische Spelen van vier jaar geleden in Sydney behaalde Inge de Bruijn ook al vier medailles en daarmee is ze de meest succesvolle Nederlandse Olympiër aller tijden.

De onthulling van de naam ‘Inge de Bruijn Sportfondsenbad’ was onderdeel van de huldiging van Inge de Bruijn in Barendrecht. Die huldiging vond plaats op het plein voor het gemeentehuis en was eerder gestart uur bij het Carnissebad (Inge de Bruijn Sportfondsenbad) waar Inge de Bruijn per helikopter arriveerde. Daarna begon om 16.45 uur een huldiging in de Alsemhof, de straat waar Inge de Bruijn jarenlang heeft gewoond. En tussen 17.15 en 17.30 uur was er voorafgegaan door de Harmonie Barendrecht een korte rondrit, die eindigde met de huldiging (balkonscène) op het gemeentehuis.Terug naar het overzicht

All contents copyright
© Zwemkroniek.com
All rights reserved
12 december 1998
In Sheffield schrijft een Nederlandse mannenkwartet geschiedenis. Mark Veens (foto), Johan Kenkhuis, Stefan Aartsen en Pieter van den Hoogenband winnen bij de EK korte baan de 4x50 vrij en zwemmen een officieus wereldrecord van 1.26.99.
In Sheffield schrijft een Nederlandse mannenkwartet geschiedenis. Mark Veens (foto), Johan Kenkhuis, Stefan Aartsen en Pieter van den Hoogenband winnen bij de EK korte baan de 4x50 vrij en zwemmen een officieus wereldrecord van 1.26.99.Jostalgie.nl zwembeelden van toen

WK korte baan Hong Kong 1999 4x100 vrij mannen

In de bezetting Mark Veens, Johan Kenkhuis, Marcel Wouda en Pieter van den Hoogenband levert de Nederlandse ploeg in Hong Kong een wereldprestatie met het behalen van de zilveren medaille op de koningsestafette.


Bekijk de video op Jostalgie.nl