Specials:
NJK kb Amsterdam
WK kb Istanboel
EK kb Chartres

Belangrijke aanpassing binnen reglement schoolslag

door Jos van Kuijeren - 23/11/2012, 15:17u. - Bron: KNZB  

Via Sybrecht Lensink van het Bondsbureau KNZB is er deze week een belangrijk bericht van de Taakgroep Officials en Reglementzaken Zwemmen verstuurd naar de Kring Official Commissies. Het bekend maken van deze tekst is nuttig voor de verspreiding van kennis en voorkomt mogelijk een aantal diskwalificaties.

"Recent is bericht ontvangen van de FINA over een aanpassing in de interpretatie van het moment van de vlinderbeenslag na start of keerpunt bij de schoolslag. In tegenstelling tot de eerdere uitleg wordt nu geaccepteerd dat er in de eerste armslag na start en keerpunt een rustmoment ingelast wordt; tijdens die rustmoment mag de vlinderbeenslag gemaakt worden. Dit rustmoment kan al als de slag nog maar net begonnen is, in feite niet te zien is dat de armslag begonnen is.

Dit komt er op neer dat niet meer te beoordelen valt of de vlinderbeenslag op een toegestaan moment valt. In de instructie aan de jury betekent dit dat de waarneming gericht moet zijn op het maken van niet meer dan één vlinderbeenslag. Pas als er twee vlinderbeenslagen gemaakt worden, kan een voorstel tot diskwalificatie volgen.
De tekst van het reglement blijft gehandhaafd evenals de discode (SP), al zal deze laatste in feite niet meer gebruikt worden."


Andere nieuwsberichten over dit onderwerp:

All contents copyright
© Zwemkroniek.com
All rights reserved
2 juli 1988
Met de tijden 1.02.83 en 1.02.63 (NR's) schaart Ron Dekker (de IJsel) zich tijdens de NK in Amersfoort bij de wereldelite op de 100 meter schoolslag.
Met de tijden 1.02.83 en 1.02.63 (NR's) schaart Ron Dekker (de IJsel) zich tijdens de NK in Amersfoort bij de wereldelite op de 100 meter schoolslag.Jostalgie.nl zwembeelden van toen

WK korte baan Hong Kong 1999 4x100 vrij mannen

In de bezetting Mark Veens, Johan Kenkhuis, Marcel Wouda en Pieter van den Hoogenband levert de Nederlandse ploeg in Hong Kong een wereldprestatie met het behalen van de zilveren medaille op de koningsestafette.


Bekijk de video op Jostalgie.nl