Specials:
NJK kb Amsterdam
WK kb Istanboel
EK kb Chartres

Femke Heemskerk kiest voor Eindhoven en Wouda

door Jos van Kuijeren - 29/11/2012, 14:26u. -

Femke Heemskerk heeft de knoop doorgehakt. Na een lange trainings- en wedstrijdpauze heeft zij besloten te gaan trainen bij het Nationaal Trainings Centrum in Eindhoven, waar Marcel Wouda de leiding heeft als trainer. Het is een weloverwogen beslissing van de 25-jarige topzwemster, die haar vizier heeft gericht op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro 2016.“Ik voel me heel erg welkom in de groep. Een team met Ranomi Kromowidjojo en Sharon van Rouwendaal waarmee ik kan sparren en met jonge en energieke zwemmers met veel kwaliteit. Ik kan me daaraan optrekken, maar tegelijk kan ik ook veel geven.”

Femke Heemskerk kreeg voor het eerst met Marcel Wouda te maken in 2003 als haar coach bij de Europese Jeugdkampioenschappen in Glasgow. Uiteraard kent ze hem ook van de vele stages en toernooien van de Nederlandse ploeg in de jaren daarna. “Maar dat is toch heel anders dan intensief met elkaar samenwerken. Ik wilde vooral heel goed praten met hem en het blijkt dat het ‘matcht’ tussen ons. Het is toch een enorme uitdaging om de komende drieënhalf jaar in een nieuwe, frisse omgeving aan de slag te gaan met Marcel!”

Eind 2006 stapte Femke Heemskerk als 19-jarige zwemster van haar toenmalige vereniging De Zijl/LGB over naar het Nationaal Zwem Instituut (NZA) om daar te trainen bij Martin Truijens. In september 2010 verruilde zij Amsterdam voor een periode van twee jaar in Marseille. Een terugkeer naar Amsterdam en Martin Truijens was daarom ook een optie, maar uiteindelijk is de keuze toch op Eindhoven gevallen.

“Nog belangrijker is echter dat ik weer passie voor de sport voel. Dat is even een tijdje weg geweest na Londen. Ik heb er ontzettend veel zin”.Andere nieuwsberichten over dit onderwerp:

All contents copyright
© Zwemkroniek.com
All rights reserved
3 augustus 1990
Tijdens de Amerikaanse kampioenschappen in Austin zet Erik Ran het NR op de 100 vrij op zijn naam. Met 50.65 is 0,01 sneller dan Hans Kroes 4 jaar eerder.
Tijdens de Amerikaanse kampioenschappen in Austin zet Erik Ran het NR op de 100 vrij op zijn naam. Met 50.65 is 0,01 sneller dan Hans Kroes 4 jaar eerder.Jostalgie.nl zwembeelden van toen

WK korte baan Hong Kong 1999 4x100 vrij mannen

In de bezetting Mark Veens, Johan Kenkhuis, Marcel Wouda en Pieter van den Hoogenband levert de Nederlandse ploeg in Hong Kong een wereldprestatie met het behalen van de zilveren medaille op de koningsestafette.


Bekijk de video op Jostalgie.nl