Specials:
NJK kb Amsterdam
WK kb Istanboel
EK kb Chartres

Weertman en Schouten ook niet naar Spelen

door Oene Rusticus - 10/06/2012, 20:38u. - Bron: ANP  

Tijdens de Olympische Spelen van Londen zullen er geen Nederlandse openwaterzwemmers actief zijn, zo meldde het ANP.

Een dag nadat Europees- en wereldkampioene Linsy Heister verrassend naast een olympisch ticket greep, kwamen zondag ook Ferry Weertman en Marcel Schouten niet in de buurt van de startbewijzen voor 'Londen'.

Weertman legde de tien kilometer voor de kust van Setubal af in een uur, 47 minuten en 42,7 seconden.

Hij moest twee minuten en 24,2 seconden toegeven op de Tunesische winnaar Oussama Mellouli. Weertman eindigde zodoende als 31e, een plek voor zijn landgenoot Schouten.

Bij de afvallers vinden we ook David Davies terug, winnaar van zilver op deze afstand in Beijing, bij werd 38e. Vier jaar geleden won Maarten van der Weijden het goud.

Andere nieuwsberichten over dit onderwerp:

All contents copyright
© Zwemkroniek.com
All rights reserved
23 januari 1977
Henk Elzerman vervolgt zijn reeks NR's op de 400 vrij in Cardiff (25 m.baan) met 4.00.22, zijn negende record op deze afstand. Twee weken later volgt nummer tien (3.56.37).
Henk Elzerman vervolgt zijn reeks NR's op de 400 vrij in Cardiff (25 m.baan)  met 4.00.22, zijn negende record op deze afstand. Twee weken later volgt nummer tien (3.56.37).Jostalgie.nl zwembeelden van toen

WK korte baan Hong Kong 1999 4x100 vrij mannen

In de bezetting Mark Veens, Johan Kenkhuis, Marcel Wouda en Pieter van den Hoogenband levert de Nederlandse ploeg in Hong Kong een wereldprestatie met het behalen van de zilveren medaille op de koningsestafette.


Bekijk de video op Jostalgie.nl