Specials:
NJK kb Amsterdam
WK kb Istanboel
EK kb Chartres

Dutch Ladies First! WR dubbele kanaaloversteek

door Jos van Kuijeren - 17/08/2012, 14:47u. - Bron: Dutch Ladies First  

Dutch Ladies First! pakt wereldrecord op dubbele kanaaloversteek
14 en 15 augustus 2012 – Dover – Het was 8.24 uur Engelse tijd toen de dames van Dutch Ladies First! hun kanaaloversteek begonnen vanaf Shakespeare Beach bij het westelijke havenhoofd van Dover om daarna 18 uur 22 minuten en 30 seconden later weer bij Dover (naast het oostelijke havenhoofd) aan te komen. Bij de zwemtocht deed het team Cap Gris Nez bij Calais.

De eindtijd van 18.22.30 is ook een wereldrecord voor dames voor deze afstand van ongeveer 67km. Het record zal worden erkend door de CS&PF (Channel Swimming & Piloting Federation). De heenreis duurde 9 uur en 57 minuten en 30 seconden. De terugreis was dus een stuk sneller. Dat kwam door de keuze van de loods om op de heenweg aan te sturen op een punt waarmee de terugweg gemakkelijker was.


Coach Richard Broer tijdens een training. Foto NOWW.nl

De omstandigheden tijdens de oversteek waren voortreffelijk. Het water van 16-18 graden was fris maar kalm en af en toe scheen de zon. Het team heeft toch wel wat tegenslagen gehad: velden van zeewier en ook meermalen een school kwallen. Een van de zwemsters is door een kwal “gebeten”.

De tocht is wel door haar voortgezet. Een ander probleem was de relatief koude nacht. Doordat het op het water snel afkoelde, kregen de zwemsters het gedurende de nacht koud. Van echte onderkoeling was gelukkig echter geen sprake.

Startvolgorde
De startvolgorde was: Margot Stenveld, Desirée Emmen, Janneke Harmsen-Bakker, Jasmijn Ruijgrok, Gemma Middendorp en Linda Hoogendam. Conform het kanaalzwem-reglement was elke zwemster een uur aktief waarna de aflossing volgde. Na de zesde deelnemer nam de eerste zwemster het weer over tot aankomst in Engeland.

De dames zwommen voor het goede doel: Spieren voor Spieren heeft hun hart gegrepen. Ze proberen veel geld op te halen voor hun goede doel. Het banknummer (op de website) is nog steeds open voor giften.

Meer informatie daarover o.a. Dutch Ladies First met links naar individuele portretten en Spieren voor Spieren.Andere nieuwsberichten over dit onderwerp:

All contents copyright
© Zwemkroniek.com
All rights reserved
23 januari 1977
Henk Elzerman vervolgt zijn reeks NR's op de 400 vrij in Cardiff (25 m.baan) met 4.00.22, zijn negende record op deze afstand. Twee weken later volgt nummer tien (3.56.37).
Henk Elzerman vervolgt zijn reeks NR's op de 400 vrij in Cardiff (25 m.baan)  met 4.00.22, zijn negende record op deze afstand. Twee weken later volgt nummer tien (3.56.37).Jostalgie.nl zwembeelden van toen

WK korte baan Hong Kong 1999 4x100 vrij mannen

In de bezetting Mark Veens, Johan Kenkhuis, Marcel Wouda en Pieter van den Hoogenband levert de Nederlandse ploeg in Hong Kong een wereldprestatie met het behalen van de zilveren medaille op de koningsestafette.


Bekijk de video op Jostalgie.nl