Specials:
NJK kb Amsterdam
WK kb Istanboel
EK kb Chartres

Leiden ‘ontdekt’ open water zwemmen

door Willie Stoetman - 11/06/2012, 22:34u. -

‘Stad van ontdekkingen’ noemt Leiden zichzelf. Maar heel wat Leidenaren ‘ontdekten’ zaterdagavond vol verbazing dat hun woonplaats het toneel was van de eerste open water wedstrijd van het Nederlandse zwemseizoen: Swim-in Leiden.

De zweminstuif van Aquamania en LZ 1886 trok zo’n 140 zwemmers van allerlei kunne naar de Leidse Beestenmarkt. Vanaf daar gingen de onverschrokken ‘gladiatoren van de gracht’ te water voor wedstrijden en prestatietochten over 250, 1500, 2000 en 4000 meter. De jongste deelnemer was 7 jaar, de oudste 70. Vanaf de bruggen en de oevers van de Oude Vest schreeuwden vele tientallen Leidenaren de zwemmers vooruit.
Foto: Bregje van Schöll.

Beproeven
Behalve de 78 wedstrijdzwemmers verschenen ook ongeveer 60 recreanten aan de start. Triatleten die zichzelf serieus wilden beproeven, wedstrijdzwemmers die eens zin hadden in een afstand zonder keerpunten, maar ook aardig wat rasechte Leienaren die de gracht eens vanuit een heel ander perspectief wilden bekijken. Eén ding is dan ook zeker: de Leidenaren kijken sinds Swim-in Leiden met heel andere ogen naar hun grachten.

Kijk hier voor een filmreportage van Leidsch Dagblad:

Andere nieuwsberichten over dit onderwerp:

All contents copyright
© Zwemkroniek.com
All rights reserved
22 april 1973
De Coca Cola trophy is inzet van sterk bezette internationale wedstrijden in Londen. Enith Brigitha duelleert op de 100 vrij met de Amerikaanse Shirley Babashoff en verbetert met 59.3 haar eigen NR met 0,1 seconde. Ook op de 200 rug is zij met 2.23.6 sneller dan ooit.
De Coca Cola trophy is inzet van sterk bezette internationale wedstrijden in Londen. Enith Brigitha duelleert op de 100 vrij met de Amerikaanse Shirley Babashoff en verbetert met 59.3 haar eigen NR met 0,1 seconde. Ook op de 200 rug is zij met 2.23.6 sneller dan ooit.Jostalgie.nl zwembeelden van toen

WK korte baan Hong Kong 1999 4x100 vrij mannen

In de bezetting Mark Veens, Johan Kenkhuis, Marcel Wouda en Pieter van den Hoogenband levert de Nederlandse ploeg in Hong Kong een wereldprestatie met het behalen van de zilveren medaille op de koningsestafette.


Bekijk de video op Jostalgie.nl