Specials:
NJK kb Amsterdam
WK kb Istanboel
EK kb Chartres

Daan Glorie zwemt Australische open waterwedstrijd

door Jos van Kuijeren - 07/03/2013, 21:42u. -

Marathonzwemmer Daan Glorie doet zaterdag 9 maart mee aan de "Giants of the Bay" in Australie. Het is een 30 kilometer wedstrijd, tussen Portalington (startplaats) en Point Lonsdale (finishplaats). Dat is zo'n 100 kilometer ten zuiden van Melbourne.

Het is de langste zwemmarathon van Australie en wordt voor de eerste keer georganiseerd. Er doen 8 zwemmers mee, 3 teams van 6 zwemmers en 2 teams van 4 zwemmers.

De start is om 9.00 uur en de finish rond 16.00 uur.

De startlijst van de solo zwemmers ziet er als volgt uit:
Andrew Tebbutt - Malaysia
Tobias FRenz - Malaysia
Helen Conway - Sydney, Australia
Anna Torok - Sydney, Australia
Lupco Talevski - Melbourne, Australia
Matt Harry - Melbourne, Australia
Leanne Markey - South Australia
Daan Glorie - The Netherlands (DAW ALKMAAR)

De wedstrijd vraagt aandacht en geld voor autisme. Daan over de wedstrijd: "Ik wilde niet weer naar Argentinie, nadat het vorig jaar niet door ging vanwege de weersomstandigheden. Deze wedstrijd in Australie geeft me ook weer nieuwe motivatie en was het afgelopen
half jaar iets moois om voor te trainen. Het zal zo'n 7 uur zwemmen zijn en past prima bij mijn voorbereiding om in augustus een dubbele Kanaaloversteek te zwemmen. Ook al zijn daar de omstandigheden heel anders."

Daan zal een blog bijhouden op: Lange Afstand Blog.
Andere nieuwsberichten over dit onderwerp:

All contents copyright
© Zwemkroniek.com
All rights reserved
25 februari 2006
Jacco Verhaeren denkt het technisch directeurschap bij de KNZB te kunnen combineren met zijn dagelijkse werk als trainer van Pieter van den Hoogenband en als technisch directeur bij NZE. Dat is te lezen in de Volkskrant.
Jacco Verhaeren denkt het technisch directeurschap bij de KNZB te kunnen combineren met zijn dagelijkse werk als trainer van Pieter van den Hoogenband en als technisch directeur bij NZE. Dat is te lezen in de Volkskrant.Jostalgie.nl zwembeelden van toen

WK korte baan Hong Kong 1999 4x100 vrij mannen

In de bezetting Mark Veens, Johan Kenkhuis, Marcel Wouda en Pieter van den Hoogenband levert de Nederlandse ploeg in Hong Kong een wereldprestatie met het behalen van de zilveren medaille op de koningsestafette.


Bekijk de video op Jostalgie.nl