Specials:
NJK kb Amsterdam
WK kb Istanboel
EK kb Chartres

WK Montreal 2005


Eindelijk de WK-medaille; ZILVER!!!

door Jos van Kuijeren - 01/08/2005, 00:54 - Bron: Swimjos Print Mail een vriend

Eindelijk is daar dean de felbegeerde WK-medaille. Marleen Veldhuis wist haar zenuwen te bewaren en sprintte op de 50 meter vrije slag naar een zilveren medaille in een persoonlijk record van 0.24.83. De Australische Lisbeth Lenton was in de finale niet houden en won in 0.24.59. Lenton behaalde in 2003 het brons en vorig jaar in Athene de medaille van dezelfde makelij.

Marleen Veldhuis was uitgelaten na haar plak. "Nu mag ik het land in, ik had mijzelf beloofd dat ik een medaille moest winnen!"
De XLence-zwemster was minder gespannen dan op de dag van haar mislukte 100 vrij-race. "Vanmorgen heb ik lekker op een terrasje gezeten. Je moet er voor zorgen niet te veel na te denken. Daarna heb ik me rustig voorbereid."
Volgens de zilveren medaillewinnares was de race voorbij voor ze het wist. "Wat is het eigenlijk snel voorbij. Ik was niet bang om naar het scorebord te kijken. Lisbeth Lenton lag links van me en ik zag haar niet. Maar dat klopt wel, want ze had drie tienden voorsprong."
Het brons ging verrassend in 0.24.91 naar Yingwen Zhu, een 24-jarige zwemster uit China. Therese Alshammar (0.24.96) werd verwezen naar de vierde plaats.

Samen met broer Bas gaat Marleen Veldhuis nu eerst twee weken vakantie houden. Dat gaat gebeuren in Canada.

Marleen Veldhuis tijdens de internationale persconferentie na de ceremonie, foto: Natascha KayserTerug naar het overzicht

All contents copyright
© Zwemkroniek.com
All rights reserved
18 december 1983
Tijdens de Europacup voor landenteams in Ankara verrast Frank Vijver met een vijfde plaats op de 200 school. De pupil van Wil Storm vestigt in de Turkse hoofdstad met 2.21.90 een Nederlands record.
Jostalgie.nl zwembeelden van toen

WK korte baan Hong Kong 1999 4x100 vrij mannen

In de bezetting Mark Veens, Johan Kenkhuis, Marcel Wouda en Pieter van den Hoogenband levert de Nederlandse ploeg in Hong Kong een wereldprestatie met het behalen van de zilveren medaille op de koningsestafette.


Bekijk de video op Jostalgie.nl